A vasárnapi 3-0 hazai mérkőzés után bizakodtak a szombathelyiek, hogy az extraligába jutásért rendezett osztályozó idegenbeli felvonásán is lehet keresnivalója a Hungast-Haladásnak. Sajnos azonban ezúttal elmaradt a nagyon várt bravúr.

A kaposváriak mestere beváltotta ígéretét és csapata már az első pillanattól kezdve hatalmas iramot diktált. Kifejezetten Nevena Iricanin volt óriási formában. A korábban Békéscsabán és Újpesten is megfordult játékos kiválóan használta ki adottságait és könyörtelenül büntette a Haladás hibáit. Az első szettben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, igaz, már ekkor is inkább a Kaposvár volt lépéselőnyben és csak az utolsó pillanatokban tudott meglépni ellenfelétől, amelyet aztán pontra is váltott a Somogy megyei alakulat.

A folytatásban még nagyobb sebességre kapcsolt a Kaposvár és ezzel együtt a szombathelyiek játéka is szétesett. Hiába kért időt Mucsi Péter, csak felzárkózni tudtak tanítványai, egyenlítésre már nem futotta erejükből. Ebben a játékrészben Harmath Zsófia és Leidgeb Noémi is hozzátett a hazaiak játékához. Vendég oldalon Marijeta Runjić okozott kisebb-nagyobb problémákat. A záró etapra aztán teljesen hitehagyottá vált a Haladás, hiába próbált változtatni cserékkel és időkéréssel Mucsi Péter. A siker ezúttel is elmaradt, azonban nincs oka szégyenkezni a szombathelyi röplabdázóknak. Egyrészt sokkal erősebb csapatok is vereséget szenvedtek már a Somogy megyei oroszlánbarlangban, másrészt vasárnap visszavághatnak Bokor Lauráék Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban.

1.MCM-Diamant Kaposvár – Hungast-Haladás
3-0
(21, 13, 19)

Haladás: Ajla Paradžik, Andrea Kalman, Bagyinka Fanni, Marijeta Runjić, Milana Rejlić, Anna Wruck
Libero: Farkas Barbara, Zoltán Anna
Csere: Nicole Kinser, Bokor Laura, Fazekas Szilvia, Csóka Lili
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!