A Vas Megyei I. osztály 27. fordulójában 36 gól született összesen, ennek majdnem fele két mérkőzésen jött össze, az egyikre pedig mi is kilátogattunk. 

Király SZE 8:0 Ikervár FC
Gólszerzők: Szabó Z. 10′ 22′ 52′ Hujber G. 33′ 41′ 58′ Kudron D. 63′ Németh D. 91′
Az elmúlt időben jó formába lendülő szombathelyiek önbizalomtól telve várhatták a kieső pozícióban lévő ikerváriakat. Az újonc nem fogott ki túl jó napot, vendéglátójuk annál inkább, akik igazi gólfesztivált rendeztek a hétvége során, bánhatják a gyengébb tavaszi kezdést.

Körmendi FC 8:1 Vasszécseny SE
Gólszerzők: Niksz T. 19′ 33′ 42′ Takács M. 54′ 66′ Czimber M. 57′ Bellovics G. 78′ Dedics A. 84′ ill. Imre B. 25′
Szintén nem várt könnyű mérkőzés a Vasszécseny gárdájára, akik az Ikervárhoz hasonlóan idegenben léptek pályára. A körmendiek harmadik helye is már lassan kezd biztossá válni, mivel üldözőiknek nem sikerült kihasználni a botlásaikat. A találkozó első negyedórája is hazai fölénnyel indult, a 19. percben pedig Niksz révén meg is szerezték a vezetést, ám erre még volt válasza az újoncnak. Ezután következett a körmendi gólparádé, Niksz Tamás mesterhármasig, csapata pedig egészen 8 gólig jutott.

Szentgotthárd VSE 1:1 Celldömölki VSE
Gólszerzők: Németh J. 58′ ill. Düh K. 78′
Azt már előzetesen is tudni lehetett, hogy a Celldömölkre nem vár könnyű mérkőzés a hétvégén, hisz Szentgotthárdon vendégeskedni sosem egyszerű dolog. Mindkét együttes sok fiatallal teletűzdelve vágott neki az összecsapásnak, a várakozásoknak megfelelően a vendégek irányították a játékot, ám nem tudtak élni az adódó lehetőségeikkel, egészen a második félidő közepéig, amikor is Németh József révén megszerezték a vezetést. A gól után is támadásban maradt a Celldömölk, ám nem sikerült rárúgniuk  a másodikat, ami később megbosszulta magát, hisz a hajrához közeledve kiegyenlített a vendéglátó, így egy pontot otthon tudtak tartani az ezüstérmes ellen.

Kőszegi FC 1:3 Rum KSC
Gólszerzők: Prán T. 7′ ill. Papp B. 6′ 35′ Gyurkó B. 64′
Az előző fordulóban hazai környezetben tudott nyerni a Rum, míg a Kőszeg zsinórban 3 vereség után fogadta a kiesés elől menekülő együttest. A találkozó gyors gólváltással kezdődött, majd átvette a játék irányítását a vendég együttes, és ismét sikerült megszerezniük a vezetést, amire már nem volt válasza a vendéglátónak, sőt ezután a második játékrészben ismét betaláltak a rumiak. Ezzel a győzelemmel tehát úgy tűnik, hogy a kieséstől már nem kell tartaniuk, azonban a 13. helynél előkelőbb pozícióban már nem reménykedhetnek.

Répcelaki SE 1:2 Lukácsháza SE
Gólszerzők: Szabó B. 48′ ill. Gombás G. 75′ Takács K. 80′
A találkozó a bronzéremért vívott csatában is nagy jelentőségű volt, egyértelműen a forduló rangadójáról beszélünk. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak irányították a játékot, már az első játékrészben több góllal vezethettek volna, ám nem sikerült kihasználniuk a helyzeteiket, a vendégek erejéből csak a védekezésre futotta. A második etapot aztán szintén a vendéglátó kezdte jobban, a 48. percben egy ellenfél térfelén megszerzett labdából a vezetést is megszerezte a hazai gárda, igaz szerencse is kellett a találathoz. Ami ezután következett arra pedig egész egyszerűen nincs magyarázat, mert a vezető gól a répcelakiakat zavarta meg, akik ahelyett, hogy továbbra is támadásban maradtak volna, visszaálltak, és a középpályás védekezésük megszűnt létezni. A lukácsháziak – noha addig csak szemlélői voltak a találkozónak – pedig vérszemet kaptak, és elkezdték rohamozni a hazaiak kapuját, előbb kapufáig, majd egy szabadrúgás után gólig is eljutottak, a távoli löket nagy erővel vágódott a kapuba. 5 perccel később aztán jött a hidegzuhany, egy jobb oldali támadást követően a szabadon labdát kapó Takács nem tétlenkedett, és a remekül eltalált lövése utat talált a vendég kapuba. Hiába dolgozott ki rengeteg lehetőséget a hazai együttes, a futball nem mindig igazságos, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, de a répcelakiak 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál.

Rábapatyi KSK 1:0 Vép VSE
Gólszerző: Király Zs. 90′
A rábapatyiak nagy reményekkel vágtak neki ennek a találkozónak, hisz bennmaradásukhoz minden pontra szükségük van, pláne, hogy a rumiak nyerni tudtak Kőszegen. A találkozó végig feszült hangulatban zajlott, itt is ott is akadtak lehetőségek a gólszerzésre. A rábapatyiak azonban tudták azt az íratlan szabályt, hogy akkor kell a gólt rúgni, amikor az ellenfélnek már nincs rá ideje válaszolni, így a 90. percben Király Zsolt révén megnyerték a találkozót, ezzel ellépve a kiesést jelentő 15. pozícióból.

Egyházasrádóci SE 1:3 Sárvár FC
Gólszerzők: Nyári B. 6′ ill. Koronczai R. 22′ 38′ 65′ 
A hazai pályán bárkire veszélyes rádócziak remekül kezdték a találkozót, már a 6. percben vezetést szereztek a listavezető ellen. Sokáig azonban nem tartott a vendéglátó előnye, hisz egyre jobban átvette az irányítást a sárvári együttes, akik a 22. percben meg is szerezték az egyenlítést, majd szép fokozatosan felőrölték ellenfelüket, és veterán támadójuk mesterhármasa révén ismét begyűjtötték a három pontot.

Vasvár VSE 3:2 Jánosháza VSE
Gólszerzők: Bíró Z. 24′ Vincze K. 34′ Tausz A. 43′ ill. Marsai M. 75′ Dobson D. 85′
Ahogy már előzetesen megírtuk, igazi ki-ki mérkőzésre lehetett számítani Vasváron, ahol két olyan együttes találkozott egymással, akikben mindig benne van a meglepetés. A hazai pályán mindig bombaerős vasváriak ezúttal is kellemetlen stílusukkal, és támadólag léptek fel, az első 45 perc után 3 gólos vezetés tudatában mehettek pihenőre. A második játékrészben igyekezett lefaragni a hátrányát a Jánosháza, a hajrához közeledve pedig össze is jött nekik a szépítés, sőt a 85. percben már csak egy gól volt a vendégek hátránya, de végül az egyenlítés nem jött össze nekik, bánhatják, hogy ennyire elrontották az első játékrészt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!