A spanyol labdarúgó bajnokság 37. fordulójában az FC Barcelona együttese a zsinórban 5. győzelmére hajtó Levante otthonába látogatott.

A katalánok igencsak felforgatott összeállításban vágtak neki az összecsapásnak, Lionel Messi a keretben sem kapott helyet, a védelem tengelyében pedig az egyaránt epizódszereplő Thomas Vermaelen – Yerry Mina páros kapott lehetőséget.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Boateng duplájával már fél óra után 2:0-ra vezetett a hazai csapat. A félidő előtt még összejött a szépítés a Barcának, úgy tűnt, hogy a második játékrészre helyreáll a világ rendje.

Azonban nem így alakult, a 46. percben érkezett az ex-Újpesti Enis Bardhi, aki szenzációs gólt ragasztott Ter Stegen hálójába. Nem telt el 3 perc, ismét Boateng érkezett és passzolta el remekül a német kapus mellett a játékszert.

Bardhi sem akart elmaradni társától, és az 56. percben ezúttal ballal tekert mesterien a kapuba, ekkor már 5:1-re vezetett a hazai csapat, érett a bombameglepetés.

Ezután magára talált a katalán gárda, és főként Coutinhonak köszönhetően feljöttek 5:4-re, és akadt lehetőségük az egyenlítésre is, ám végül a Levantenak összejött a győzelem, ezzel ők az első és egyetlen csapat az idei La Liga kiírásban, akik letudták győzni a gránátvörös-kékeket.

A Barcelona 43 meccses bajnoki veretlenségi sorozata tehát megszakadt, és nem tudta vereség nélkül befejezni a bajnokságot. A katalán sztáralakulat ezt megelőzően 2017. április 8-án, a Málaga vendégeként szenvedett vereséget (0–2) a spanyol élvonalban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!