A Hungast-Haladás VSE női röplabda csapatának sikeréről már beszámoltunk. A szombathelyiek nemcsak a bent maradást harcolták ki, de a jutalomjáték során az Extraligába is feljutottak. Ebben elévülhetetlen érdemeket szereztek a zöld-fehér mezben játszó légiósok is. Köztük Anna Wruck, aki a téli felkészülés során került a vasi megyeszékhelyre. A rendkívül agilis és jó felépítéssel rendelkező játékossal ezúttal csak érintőlegesen beszélgettünk a sportról. Sokkal inkább az érdekelt bennünket, hogy mennyire volt könnyű megszokni az Egyesült Államok és Ausztrália nyüzsgő nagyvárosaihoz képest a vasi megyeszékhelyt.

Egy gondolat erejéig térjünk vissza a szezon utolsó mérkőzéseihez. Hogy értékeled a sikert?

– Nagyon boldog vagyok, hiszen előzetesen nem számítottunk az Extraligába jutásra. Azonban menet közben egyre jobb formába kerültünk és ennek köszönhetően elértük a csúcsot. Óriási élmény volt mindezt átélni és büszke vagyok a lányokra, valamint hogy ilyen csapatban játszhattam.

A szívedhez nőtt a városunk is?

– Ez nem is lehet kérdés. A játékosok, az edzők, a Haladás és persze Szombathely is a szívemhez nőtt. Az mondjuk kifejezetten tetszik a városban, hogy nagyon kicsi, így minden elérhető közelségben van, még gyalog is. Igyekeztem minél többet látni belőle, de nem sikerült teljesen feltérképeznem. Ráadásul az utóbbi hetekben a hőmérséklet egyre jobb lett, bár a nagyon szélsőséges időjárást is volt szerencsém megtapasztalni.

Mi fogott meg leginkább a magyar életérzésből?

– Hogy rendkívül barátságosak és mosolygósak az emberek. Az ételeknek pedig párja nincs. Nagyon megszerettem a magyar konyhát. nagy kedvencem lett a gulyás, illetve volt egy tésztaszerűség, amit hengerformában sütnek és különféle ízben lehet kapni a fesztiválokon, vásárokon (kürtőskalács – a szerk.).

A gulyás szócskát tökéletes kiejtéssel mondtad. Van még néhány szó, amit megtanultál?

– Van egy pár. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy nagyon nehéz nyelv a magyar. Az alapszavakat viszonylag hamar meg lehet érteni, de kimondani kicsit nehezebb. A “szia” és a “köszönöm” mellett hamar elsajátítható a jól csengő, de csúnya jelentéssel bíró szavak (nevet).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!