A Vas Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójából elmaradt mérkőzéseket pótoltak a héten, ám még mindig nem teljes a játékkör eredménysora, hisz a Lukácsháza – Celldömölk meccsre jövőhét szerdán kerül sor. 

Szép számú nézősereg volt kíváncsi a Répcelak – Vasszécseny összecsapásra, annak ellenére, hogy a találkozót este 19 órakor rendezték.

Jánosháza VSE – Vép VSE (2018.05.21)
Gólszerzők: Vágusz P. 39′ Horváth A. 88′ ill. Joó B. 41′ Nagy Zs. 71′
A hétvégi forduló után nem sok pihenője maradt a két együttesnek, hisz hétfőn már újra pályára kellett lépniük egymás ellen. A Jánosháza kissé felforgatott összeállításban vágott neki a találkozónak, de a vendégeknél is akadtak meglepetések. Jobban kezdte az első etapot a hazai gárda, akik egy vereséget szerettek volna gyorsan feledtetni a szurkolóikkal, és a félidő lefújása előtt meg is szerezték a vezetést, ám két percre rá már egyenlített is a Vép. A második játékrészre aztán jobban jött ki a vendég gárda, a 71. percben pedig már náluk volt az előny. A hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, és a 88. percben Horváth Attila révén ez össze is jött, ám ezzel az egy ponttal nem lehet elégedett a Jánosháza.

Egyházasrádóci SE 2:3 Szentgotthárd VSE (2018.05.23)
Gólszerzők: Molnár L. 34′ Molnár I. 85′ ill. Vass G. 6′ 19′ ill. Nagy O. 80′
Előzetesen lehetett rá számítani, hogy szoros összecsapást játszik egymással a tabella közepén tanyázó két együttes. Remekül kezdte a találkozót a vendég gárda, és hamar, már az első 20 percben két gólos előnyre tett szert. A félidő előtt – lélektanilag a legjobbkor – még szépített a hazai gárda, így izgalmas második etapra volt kilátás. Hiába akadt több gólszerzési lehetőség is a kapuk előtt, újabb találatokra csak a hajrában került sor, amikor is újra kettőre növelte előnyét a Szentgotthárd. Nem adta fel azonban a hazai brigád, 5 perccel később ismét feljöttek 1 gólra, de az egyenlítésre már nem maradt idejük, így nehéz, de annál értékesebb három pontot szerzett a vendég csapat.

Rábapatyi KSK 1:2 Király SZE (2018.05.23)
Gólszerzők: Piros 51′ ill. Szabó Z. 2′ 40′
Az elmúlt időszakban masszívabb játékot mutató rábapatyiak ezúttal, a hazai közönség adta támogatás mellett léphettek pályára a szintén jó szériában lévő Király SZE ellenében. A mérkőzést azonban nem kezdték jól a hazaiak, rögtön a második percben hátrányba kerültek, sőt a félidő vége előtt még egyszer betalált a szombathelyi gárda. A második játékrészre aztán harcosabban érkezett ki a rábapatyi különítmény, és pár perccel a kezdés után szépíteni is tudtak. Ezután mindkét együttes próbált cserékkel frissíteni, a vendégeknél több kulcsjátékos is a padon kapott helyet a kezdésnél, azonban szépen lassan mindenkit csatasorba állítottak, és végül – ha nehezen is – de megnyerték a találkozót.

Répcelaki SE 3:0 Vasszécseny SE 
Gólszerzők: Tóth D. 43′ 91′ Kiss T. 93′
A szerda esti időpont ellenére szép számmal látogattak ki hazai, és vendég szimpatizánsok is a mérkőzésre. A hazaiak tartalékosan, és nagyon fiatal csapattal vágtak neki az összecsapásnak, míg a vendég igazából már tét nélkül, felszabadultan várhatták a meccset. Jobban is kezdte a találkozót a Vasszécseny, egy indítás után az ex-répcelaki Imre Balázs lövését fogta nagy bravúrral Gyécsek kapus. Ahogy telt múlt az idő, átvette a játék irányítását a hazai gárda, ám igazán helyzetekig ekkor még nem jutottak el. A félidő vége előtt aztán Tóth Dávid csapott le egy lecsorgó labdára, majd pár csel után a védők lába között, a kapus hóna alatt gurított a kapu bal alsó sarkába.
A félidőben a gólszerzőt faggattuk:

A második játékrészben aztán futószalagon dolgozta ki a helyzeteket a Répcelak, Tóth Dávid és Szabó Bence kétszer is remekül játszott össze, ám utóbbiak nem volt szerencséje a befejezésekkel, így nem sikerült lezárni a találkozót a hazaiaknak. A folytatásban sem változott a játék képe túlságosan, Jordán Benedek is többször faképnél hagyta a védőket, valamint az első kezdőként megvívott felnőtt bajnokiját játszó Verasztó Barnabás is kiválóan teljesített, okozott gondot a vasszécsenyi védelemnek. A mérkőzés hajrájához érkezve aztán minden mindegy alapon támadtak a vendégek, főként előreívelésekkel próbálkoztak, ám helyzetekig nem jutottak el, sőt, a gyors hazai támadók  többször is hatalmas helyzeteket dolgoztak ki. A 91. percben aztán minden eldőlt, Jordán Benedek és Tóth Dávid kényszerítőzött a saját térfelén, majd előbbi gólpasszát utóbbi váltotta gólra, megszerezve ezzel maga, és csapata második találatát. A gólok sorának azonban itt még nem volt vége, ismét Jordán Benedek adott remek passzt a csereként beálló Kiss Tibornak, aki a léc alá vágta a játékszert, így a vége 3:0, de lehetett volna egy kicsit jobb helyzetkihasználással akár 5-6 gól is a csapatok között.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!