Vasas – Haladás 1-0 (0-0)

Idegenben jó az X is – tartja a mondás és úgy tűnik ezt a forgatókönyvet tartották szem előtt a szombathelyiek a 90 perc alapján. Bár a találkozót jóval aktívabban kezdte a Haladás, míg a Vasas győzelmi kényszerben lépett pályára, mégsem volt mindez érezhető. Aztán az első félidő közepére leült a játék és csak egy-két kósza helyzetet lehetett csak feljegyezni. Amilyen ígéretesen indult a derbi, annyira felejthetővé vált. A szünet után felpaprikázódott a hangulat, mert helyzetek és szép megoldások helyett csak a sárga lapok röpködtek. A Vasas aztán mindent egy lapra feltéve akart támadni, de ezt a Haladás nem engedte. A kemény, küzdelmes mérkőzés hajrájában aztán mindkét csapat megrázta magát és megmutatta, hogy focizni is tud. Gól azonban csak a ráadásban született, még hozzá lesgyanús helyzetből. Ezzel az eredménnyel pedig továbbra is nyílt kérdés, hogy vajon mely csapat fog búcsúzni az élvonaltól?! A Balmazújváros is nyert, a szombathelyiek pedig egyetlen ponttól vannak a kiesőzónától. A jövő hétvégén a 33. fordulóval ér véget az OTP Bank Liga, akkor a Mezőkövesd látogat a Rohonci útra.

90+5′ – Vége.

90+3′ – Egyből sürgős lett a Haladásnak, de a Vasas szépen ráült az eredményre.

90+1′ – A ráadás első percében Hangya adott középre és PAVLOV fejelt 5 méterről a hálóba. A támadó egyébként lesről továbbított a hálóba, de érvényes a gól! 1-0

90′ – Öt perc lesz a ráadás.

88′ – Kockáztat a Vasas… A kontrára építő Haladás játékosát, Ramost ütötte el Vogyicska – ez is sárga lap!

86′ – Halmosi hátábe térdelt bele a fejelni készülő Vaskó. A Hali csapatkapitányát kell ápolni. A szabadrúgás viszont veszélytelen volt Nagy kapujára.

85′ – Hangya esett el Grumic lábában, azonban nagyon látványosra sikeredett az esése, így színészkedésért sárga lapot kapott a játékvezetőtől.

84′ – Ismét Ramos, de most sem született gól. Ezúttal Vogyicska mentett hatalmasat.

83′ – Williams beadására robbant be Ramos. Azonban a labda hosszú volt, így csak csúsztatni tudott a brazil, a kísérlet elkerülte a kaput. Csak úgy, mint az ellentámadásnál, amikor Barczi szánta el magát lövésre.

79′ – A mérkőzés helyzete a Vasas előtt adódott. Egerszegi lőtt 12 méterről a jobb kapufára, ami Király kezéből tovább csorgott, de a szombathelyi kapus rávetődött a labdára. Ez nagyon közel volt!

77′ – Manjrekar sem folytatja, miután jelezte, hogy szédül. Vaskó váltja a pályán.

76′ – Hangya bombázott az oldalhálóba. A szépséghiba csupán annyi, hogy mindezt lesállás előzte meg. Szabadrúgás kifelé!

73′ – Egy kósza Haladás támadás végén Ramos fejelt nagyon mellé.

72′ – Schimmer sem tudja folytatni. A hátvéd helyére Grumic érkezik, így szerkezeti átalakítás is várható a Hali felállását illetően.

70′ – Vogyicska adott jól középre, Manjrekar bólintott alig a kapu fölé. Azonban leérkezésnél összefejelt Schimmerrel. A Haladás védőjét a legutóbbi fordulóban épp egy agyrázkódás miatt kellett lecserélni, miután csapattársával összefejelt. Ezúttal felrepedt a fejbőre a jobbhátvédnek.

69′ – Cserélt a Vasas is: Vogyicska érkezett a pályára Murka helyére.

68′ – Pavlov 20 méterről lőtt, igaz néhány centit ő is tévesztett, így Királynak sem kellett játékba avatkoznia.

66′ – Ramost buktatták a bal szélen. A megítélt szabadrúgást Németh Márió laposan küldte kapura, de a védők kivágták.

62′ – Kolcak volt bizonytalan, Gaál pedig majdnem élni tudott a lehetőséggel. Nyolc méterről bombázott a kimozduló Király kapuja fölé.

60′ – Schimmer érkezett a sérült Jancsó helyére.

59′ – Halmosi is sárga lapot kapott. Halmosi csúszott be rossz ütemben, mindezt csapata büntetőterületének vonala előtt. A pontrúgást 17 méterről Gaál bombázta néhány centivel a jobb kapufa mellé.

57′ – Jancsó maradt lent a földön, rövid időn belül kétszer is. Elképzelhető, hogy cserélni kell a hátvédet.

56′ – Manjrekar tüzelt egy felpörgetett labdát, amit Bosnjak blokkolt. Éledeznek a csapatok? Talán végre láthatunk egy kis focit is…

53′ – Kovács Lóránt buktatta ellenfelét. A Haladás középpályása is sárga lapot kapott. Eddig jobbára erről szól ez a játékrész.

51′ – Williams dőlt rá a labdára és tüzelt 10 méterről, azonban lecsúszott és így nem volt kellő erő a kísérletben.

49′ – Barczi tarolta le Halmosit, de megúszta volna a dolgot. Helyette addig reklamált, amíg besárgult a Vasas játékos is.

48′ – Sárga lapot kapott Ramos, miután Benest találta el a labda helyett.

46′ – Cserélt a Haladás és a Vasas is: Williams a pályán, míg Rácz nincs ott a pályán. A túloldalon Pavlov jelentkezett játékra és Ádám pihenhet.

46′ – Folytatódik a mérkőzés.

45′ – Percre pontosan lefújta a játékvezető az első félidőt. Szünet!

44′ – Rácz lépett a labdára, majd a mögötte álló Hangya kapott az arcához. A Haladás középpályása besárgult, de élőben és a visszajátszás alapján is látható volt, hogy a Vasas játékosa eljátszotta a nagy halált.

42′ – Kósza felívelésekkel próbálkozik a Vasas együttese, de igazi átütőerő nincs a kísérletekben. A Haladás védelme jól áll a lábán.

37′ – Nagy ezúttal is kiejtett egy labdát, amit Bosnjak rögzített helyzetből küldött kapura. Ezúttal sem okozott nagyobb bonyodalmat a hazaiak hálóőrének bizonytalansága.

35′ – Nagyon leült a találkozó a hajrához közeledve. A kapuk nem forognak veszélyben, csak a mezőnyben gyűrik egymást a felek.

30′ – Kovács Lóránt beadását majdnem belepkézte Nagy, másodjára tudta csak magához ölelni. Az ellentámadás végén a besárgult Egerszegi eresztett meg egy felejthető lövést.

28′ – Sárga lapot kapott reklamálásért Egerszegi Tamás

25′ – Úristen mit fogott Király! Hangya beívelésére Barczi érkezett, erős kísérletére a szombathelyi kapus hihetetlen ütemben leérkezett és kiütötte a labdát. Góltól mentette meg csapatát a volt válogatott hálóőr.

23′ – Alább hagyott a csapatok lendülete. Érezhetően nem kockáztat egyik gárda sem feleslegesen.

19′ – Bosnjak volt a megengedettnél keményebb. A szabálytalanságát követően sárga lapot kapott a válogatottba is behívót kapott védő.

17′ – Gaál nagyon aktív a volt csapata ellen. Ezúttal veszélyesen kanyarított középre, de a ziccerben érkező Ádám mellé fejelte a labdát. Nagyon veszélyese volt!

14′ – Rácz cselezgetett a fővárosi kapu előtt, majd 18 méterről lövésre szánta el magát, de célt tévesztett. A kísérlet elkerülte a kaput.

12′ – Gaál esett el a Hali büntetőterülete előtt, de a síp néma maradt.

10′ – Király szedett fel egy beadási kísérletet a berobbanó támadók elöl.

7′ – Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Haladás, eddig jobbára a Vasas térfelén pattogott a labda. A szombathelyiek irányítják a találkozót! Csak így tovább!

4′ – Ramos küzdött Benessel a labdáért, a Vasas védője volt a szabálytalan. A szabadrúgást Németh Márió tekerte a kapu fölé… Kirúgás következik!

2′ – Németh Márió szögletét követően Halmosi pörgetett a kapu fölé.

1′ – Piros-kék felszerelésben játszik ma este a Vasas, míg a fehér-fekete dresszben lépett pályára.

Szeretettel köszöntjük a Hungarysport.hu olvasóit. Hamarosan kezdetét veszi a Haladás utolsó idegenbeli mérkőzése, melyet élő szöveges formában közvetítünk a szurkolók számára. Érdekesség, hogy az előzetesen várt kezdőcsapatból kimaradt Grumic, valamint a legutóbbi derbin sérülést szenvedett, majd abból felépült Schimmer Szabolcs is.

Haladás: Király – Jancsó (Schimmer, Grumic), Wils, Kolcak, Bosjnak – Jagodics, Kovács L. – Rácz (Williams), Németh Márió, Halmosi – Ramos
Csere: Rózsa – Medgyes, Németh Milán, Pinte.

Vasas: Nagy – Manjrekar, Benes, Ristevski – Murka, Egerszegi, Vida, Hangya – Ádám, Gaál, Barczi
Csere: Kamenar – Burmeister, Ferenczi, Laczkó, Pavlov, Vaskó, Vogyicska.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!