Az álomgyárban dolgozó forgatókönyvírók sorban állhatnak, hogy megközelítőleg hasonló sztorit álmodjanak meg a filmvászonra. Legalábbis, ha csak a szombat esti Haladás-Mezőkövesd mérkőzésre gondolunk. Közel hétezer néző, óriási hangulat, rengeteg sérült, aki a lelátóról szoríthatott a társak sikeréért. Az OTP Bank Liga 33. fordulójában a végletekig kiélezett mérkőzések zajlottak. Mégis a szívünknek a legkedvesebb a szombathelyiek fellépése marad, akik egy renkdívül felejthető találkozót is beírtak a történelemkönyvekbe. Pontosabban egy fiatalember, aki 17 évesen az utolsó percben döntötte el a három pont sorsát. Ugye, milyen meseszerű?

Kiss Tamás már az ősszel, a Ferencváros ellen is megvillantotta tudását. Akkor az első labdaérintéséből győztes találatot szerzett. Ezúttal megváratta a szurkolókat és a 89. percben lőtt a hosszú sarokban. A találkozót követően beszélgettünk a játékossal, bár nem volt egyszerű dolgunk, mert a mérkőzés hősét a szurkolók és a csapattársak is szétszedték örömükben.

Először is gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez. Mi játszódik le ilyenkor egy játékosban?

– Elmondhatatlan. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót. A mesterrel megbeszéltük, hogy mit szeretne látni tőlem és igyekeztem maximálisan megfelelni ennek. Nagyon nehéz 90 perc van a hátunk mögött, hiszen a Mezőkövesd alaposan felkészült belőlünk, remekül zárt a védelmük és kontrákkal próbáltak zavart okozni. Végül mégis sikerült felőrölni őket.

Fel tudod idézni a gól előtti pillanatokat?

– Csak részben, hiszen nagy az öröm és a felgyülemlett feszültség így csapódik le. Arra emlékszem, hogy Németh Márió ugratott ki és a labda átvételekor tudtam, mit szeretnék csinálni. Örülök, hogy a csel sikerült, onnan pedig tényleg rutinfeladat volt betalálni. Boldog vagyok, hogy sikerült belőnöm, de ez csapatsport, így mindenki hozzátette a győzelemhez a maga teljesítményét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!