Nagy port kavart a napokban, hogy a vb előtt egy nappal menesztették a spanyol válogatott vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit, amiért a szakember későn, és valószínű rossz időpontban jelezte a szövetségnek, hogy a világbajnokság után a Real Madrid vezetőedzője lesz.

Lopetegui és Florentino Perez elnök úr a bemutatáson. Fotó: AFP

Csütörtökön a hivatalos bemutatására is sor került a spanyol fővárosban, ahol pár kérdésre is reagált Lopetegui, majd elsírta magát mondván, ez volt a második legszomorúbb nap az életében (a válogatottól való menesztése), az édesanyja halála után.

Julen Lopetegui unveiled by Real Madrid

It's been an emotional 48 hours for Julen Lopetegui 😢

Gepostet von ESPN UK am Donnerstag, 14. Juni 2018

Ezután az 51 esztendős tréner beszélt arról, hogy bízik abban, hogy Cristiano Ronaldo is a Real Madridnál marad a következő szezonban is, valamint az újságírók természetesen megkérdezték, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről.

„Reménykedtem abban, hogy Luis Rubiales (szövetségi elnök) másként reagál majd. A lojalitás része, hogy az ember mindig igazat mond, és ő volt az első, akit tájékoztattam, amikor eljött az ideje. Szerettem volna még aznap sajtótájékoztatót tartani, ám erre nem kerülhetett sor az ő távollétében. Nem tudom, mi történt azokban az órákban, de végül azért döntöttem az egyezség megszületésének nyilvánosságra hozataláról, mert még a világbajnokság előtt tisztába kellett tenni a dolgokat. A játékosok akkor már mindenről tudtak, azonban ettől az edzésmunkájuk ugyanolyan nagyszerű volt, mint korábban” – fogalmazott Lopetegui, és hiába kapott újabb kérdéseket, a maga részéről lezártnak tekintette a témát.

Közben a spanyol válogatott már be is bemutatkozott és a ,B’ csoport rangadóján óriási csatában 3-3-as döntetlent ért el a portugálok ellen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!