Idén újra megrendezték Magyarországon a Danone Nemzetközi Junior Focikupát, amelyről érdemes tudni, hogy a Danone Csoport világszerte 15 éve bonyolítja le rendszeresen ezt a labdarúgó tornát, amelyen ez idő alatt mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte.

A Danone Focikupa a világ legnagyobb U12-es gyermek labdarúgótornája, 21 országból érkeztek a csapatok. A regionális elődöntőkből három-három csapat jutott be a vasárnapi fináléba, így Budapesten a fiúk nemzeti döntőjében tizenkét csapat találkozott.

Gellei Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottságának elnöke nyilatkozott az eseményről: „Fontosnak tartom az ilyen és ehhez hasonló eseményeket. Nem akarom elfogadni, hogy nincsenek tehetségeink! Ilyen fórumok kellenek, hogy felszínre bukkanhassanak” – mondta.
„A rendezvény lényege, hogy a gyerekek átélhessék azt az élményt, amit az utánpótlás-klubok közti versengés és a sportban alapvető, jó esetben békés rivalizálás nyújt. A győztes csapatnak a dicsőség mellett lehetősége nyílik részt venni egy nemzetközi tornán: a gyerekek remek élménnyel, a csapat edzői hasznos szakmai tapasztalatokkal gazdagodhatnak Spanyolországban.”

Az eseményre kilátogató nézők részt vehettek a családi egészségnap rendezvényein is. A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett Szeged, Debrecen, Miskolc és Pécs városok önkormányzatai támogatták.

A kupa nemzetközi nagykövete, Zinédine Zidane mellett több magyar sportoló, edző támogatta jelenlétével az eseményt. Többek között Dárdai Pál, a Hertha FC edzője, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, valamint Dombi Tibor, Szatmári Csaba, Salamon József és Veréb György labdarúgók.

A csoportmérkőzések eredményei: Illés-Lurkó UFC – Szeged 4-0, gólszerzők: Bolla Bálint, Somfalvi Bence, Király Krisztián és Balikó Ádám.
Orosháza – Illés-Lurkó UFC 0-1, gólszerző: Takács-Földes Olivér.
Illés Lurkó UFC – ETO 0-0,
Videoton – Illés Lurkó UFC 1-2, gólszerzők Takács-Földes Olivér, Somfalvi Bence.
Illés Lurkó UFC – ZTE 0-0.

Ezek után csoportelsőként jutott a döntőbe a szombathelyi csapat, ahol: Puskás Akadémia – Illés Lurkó UFC 3-0.

A csapat tagjai: Bolla Bálint, Somfalvi Bence, Koósz Raul, Király Krisztián, Sinka András, Karvalics Kornél, Stefanich Mirkó, Bonchis Olivér, Balikó Ádám, Kovács Áron, Takács- Földes Olivér, Tóth Zoltán. Edzők: Sátori Barnabás és Tóth Zsolt, a masszőr Szalai János volt.

Ezzel az idei Danone Focikupa győztesei, a Puskás Akadémia FC fiataljai utazhatnak Spanyolországba, de a szombathelyi srácoknak sincs okuk a szomorkodásra, szépen csillog az az ezüstérem.

A Danone Focikupa végeredménye: 1. Puskás Akadémia (Felcsút), 2. Illés Lurkó UFC (Szombathely), 3. Vasas Kubala Akadémia (Budapest, XIII. kerület), 4. ETO FC (Győr), 5. Békéscsaba UFC, 6. Videoton FC (Székesfehérvár), 7. DVTK FC (Diósgyőr), 8. ZTE Akadémia (Zalaegerszeg), 9. HTE Olasz Focisuli (Hajdúböszörmény, Debrecen), 10. Szeged 2011, 11. Újpesti Torna Egylet (UTE), 12. Orosházi MTK ULE 1913.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!