A tegnap esti mérkőzésről már röviden beszámoltunk, ám most egy kicsit részletesebben is ássuk bele magunkat a találkozóba, legalábbis a második, mindent eldöntő angol találat utáni pillanatokba.

Örömmámorban az angolok. Fotó: AFP

Az angolok drámai mérkőzésen végül megérdemelten győzték le a szimpatikusan játszó tunéziai válogatottat, de a 3 pontot érő gólra egészen a 91. percig kellett várni, íme.

A dolog érdekessége, hogy az önkívületi állapotban lévő angolok közül nem minden játékos érkezett az ünnepléshez, hisz egy, a Twitteren keringő képen szám szerint elemzik, hogy a 10 mezőnyjátékosból csupán 9 ünnepel a pályán kívül.


Nos, a dologra van egy frappánsabb magyarázat, mintsem, hogy Kieran Trippier lusta lett volna a társakhoz szaladni, méghozzá egy szabály, miszerint ha nem tartózkodik ellenfél játékos egy csapat térfelén, akkor a gól után elvégezhető a kezdőrúgás.

A Tottenham villámléptű wing-backje pedig higgadt maradt, és megtette a kötelezőt, pedig biztos, hogy szíve szerint rohant volna a társaihoz, és csatlakozott volna az ünnepléshez.

Egyébként nem ez volt az első ilyen eset a vb-n, A portugálok Cristiano Ronaldo szabadrúgásával egyenlítettek a spanyolok elleni rangadón, s érthetően euforikus hangulatban a szurkolóik elé rohantak ünnepelni. Ott José Fonte nem siethetett övéihez, mivel rászóltak, hogy maradjon a pályán.

A mai nap folyamán tovább folytatódnak a küzdelmek, a házigazda már a második csoportmérkőzését kezdi majd meg Egyiptom ellen este 20 órától, előtte Lengyelország – Szenegál (17:00), valamint Kolumbia – Japán (14:00) találkozókra kerül sor, érdemes lesz tehát ma is a TV elé ülni. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!