A 2018-as labdarúgó világbajnokság egyenes kieséses szakaszának talán legérdekesebb információja, hogy a legjobb nyolc csapat között hatot az európai szövetségből érkezett. Épp ezért presztízsmérkőzésnek ígérkezik a pénteki játéknap, hiszen a négy pályára lévő nemzet közül három korábban többször is elhódították az első helyezettnek járó trófeát.

A Rimet-kupát három ízben (1958, 1962, 1970( elhódító selecao végleg megőrizhette a serleget. Ráadásul az új trófeát is kétszer (1994, 2002) megnyerte, így nem meglepő, hogy szinte minden világbajnokságon esélyesként kell számolni a brazilokkal. Négy éve saját közönségük előtt égtek meg Neymarék, akiket hajt a törlesztés vágya. Kérdéses, hogy a válogatott mely arcát mutatja, mert ezen a megmérettetésen is volt szép és kevésbé élvezhető mérkőzésük.

Sok múlik Neymar játékán

Ráadásul a brazilok ellenfele az a Belgium lesz, amelyet aranygenerációnak kiálltottak ki, mégis minden tornáról üres kézzel mentek haza. Ennek megfelelően, ha valóban le akarnak tenni valamit az asztalra, talán ez az utolsó lehetőségük. A keretben elég nagy neveket találunk, elég csak Hazard, Lukaku, Courtois vagy Verthongen nevét említeni. Ha pedig hozzátesszük, hogy az utazók közé nem fért be Radja Nainggolan, akkor borítékolhatjuk, hogy mindent meg fognak tenni a belgák a győzelemért.

Hasonlóan izgalmas mérkőzés vár ránk kora délután is, hiszen Uruguay és Franciaország is összecsap. Két egykori világbajnok, amely nem a múltjából szeretne megélni. A játékosok nevét elnézve itt is klasszisok sorát találjuk, de talán egy picit a franciák erősebbek. Azonban ez pontosan ezen a világbajnokságon kiderült, hogy nem jelent semmit. Németország, Spanyolország vagy épp Argentína kiesése intő jel lehet a gall kakasoknak, hogy nem árt komolyan venni Suarez vezette dél-amerikai válogatottat.

Griezmann lehet a kulcsfigura az Uruguay-Franciaország találkozón

Uruguay miért lehet esélyes? Talán elegendő válasz, hogy eddigi négy lejátszott mérkőzésükön egyetlen gólt kaptak, ráadásul hetet lőttek és minden találkozót megnyertek. Bár a csoportjukban verhető ellenfelek voltak, azért elég nagy skalpot szereztek a nyolcaddöntő során, hiszen a legutóbbi Európa-bajnok Portugáliát ejtették ki. Cavani és Suerez gólérzékenységét nem kell bemutatni, ahogyan a Godin vezette betonvédelmet sem.

Két mérkőzés, négy mindenre elszánt csapat és csak két szabad hely. Lehet érdemes lesz több sört és ropogtatnivalót bekészíteni, mert valószínű, ezek a találkozók nem dőlnek el 90 perc alatt.

Uruguay – Franciaország 16:00
Brazília – Belgium 20:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!