A szünidő több családban is nehézséget okoz, hiszen a gyerekek élvezik a forróságot és a pihenőt, addig a szülőknek ugyanúgy kell dolgozniuk. Nekik nyújtott alternatív megoldást a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya által indított tábor, amelyre több tucat kisiskolás jelentkezett. A nemek aránya ezúttal is megoszlott, sőt akadtak testvérpárok is a résztvevők között.

Az egyre népszerűbb sportágra gyorsan felfigyeltek a szülők és a gyerekek, így a szervezők két turnust is indítottak. A tábor népszerűségét jól mutatja, hogy egykori és jelenlegi Haladás játékosok is részt vettek a táborban, ahol nagy hangsúlyt kapott a röplabda. A sportág népszerűsítése mellett természetesen nem maradhattak el a kísérőprogramok sem.

– Turnusonként 34-35 fő vett részt a nyári táborunkon, köztük a legkisebbek még óvodáskorú, a legidősebb pedig 13 éves kislány volt. Igyekeztünk a programokat úgy összeállítani, hogy minél színesebb legyen. Az edzések mellett mozi, strand, kirándulás is szerepelt a programok között. Emellett ajándék pólóval és tornazsákkal kedveskedünk a gyerekeknek. Utóbbit kézzel festették ki, ízlésüknek megfelelően. Ezen kívül képkeretet készítettünk, fűfejet neveltünk, mesét írtunk , az utolsó napon táncos előadást kellett bemutatniuk a gyerekeknek – összegzett Sátoriné Tóth Zsuzsanna technikai vezető.

A kirándulás során felkeresték a Szombathelyi Parkerdőt is, ahol váltóversenyekkel múlatták az időt a kicsik és a nagyok. Nem maradhatott el a közös rajzolás és a fagylaltozás sem. Az egy hetes turnus végén élményekkel felöltve köszöntek el az oktatóktól a gyerekek, akikkel reményeink szerint néhány év múlva találkozni fogunk a Haladás elsőosztályú mérkőzésein.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!