Ami néhány éve csak egy gondolat volt, mára kétnapos rendezvénnyé nőtte ki magát. A Vassurányi Sportnapok 2018 július utolsó hétvégéjén több tucat embert mozgatott meg. Ráadásul a feladatokat és a programokat úgy állították össze a szervezők, hogy a család minden tagja megtalálja a számára leginkább élvezeteset. Ami pedig a sztárokat illeti, abból sem volt hiány!

Pénteken vette kezdetét az Utcák-terek elnevezésű vetélkedő, amelyre családok jelentkeztek és változatos feladatokat kellett megoldani a résztvevőknek. Majd könnyűzenei koncertekre kapcsolhattak ki az érdeklődők. Az Acsádi Asszonyok fellépése nagy sikert aratott, csak úgy, mint a Vida Ferenc Emlékkoncert. Az este folyamán még a húrok közé csapott a Blokád, a Mokka Tribute Band és a Sipőcz Rock Band.

Szombaton Folytatódot az Utcák-terek vetélkedő, majd érkezett Vas megye egyik legismertebb labdarúgója, Halmosi Péter, aki nagy örömmel fogadta el a szervezők meghívását. A Szombathelyi Haladás ikonikus játékosától nemcsak kérdezhettek a jelenlevők, hanem közös képkészítésre is volt lehetőség. Ezt az alkalmat pedig a gyerekek és a felnőttek is kihasználták. Nem véletlen, hiszen Cucu az edzések és mérkőzések miatt csak nagyon ritkán tud eleget tenni a hasonló megkereséseknek.

A főzőverseny mellett délután snapszerben is összemérték tudásukat a kártya szerelmesei. Ezt követően kiderült, hogy ki a “Falu Asszonya”. A gyerekek dekázó versenyen bizonyíthattak, de kutyás bemutató sem maradhatott ki a repertoárból.Késődélután a vassurányi és a hegyfalui öregfiúk mérték össze erejüket. A találkozót követően a elnőttek sörivóversenyen bizonyították rátermettségüket, a gyerekek pedig repülőből hullott cukorkáknak örülhettek.

Az este ismét a zenéről, táncról szólt. Elsőként A Vassurányi Vakáció táborlakóinak táncos előadására tapsolhatott a közönség, majd a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club bemutatóját csodálhatták meg. A hangulat fokozására a surányi kastélyparkba látogatott a Két Zsivány valamint Jolly és Suzy is. Hogy hajnal előtt senki nem került az ágyba, arról a népszerű zenész Darvas Vili gondoskodott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!