Nem telt esemény nélkül a Forma 1 a hétvégén sem, hiszen Mogyoródra látogatott a száguldó cirkusz. Azonban a verseny árnyékában kidurrant a lufi, amelyet eddig próbáltak titkolni az istállók valamint a pilóták. Nevezetesen a Force India körül kialakult lehetetlen állapotokat, amelyet végül saját pilótája végzett ki.

Sergio Pérez keresetet indított csapata ellen, így az istálló pénteken hivatalosan is csődöt jelentett. A pilótát vállszélességben támogatták a motorok szállításáért felelős Mercedes valamint a team főszponzora a BWT is, mert úgy látták a befektetők, hogy csak ezzel a lépéssel lehet megmenteni a csapatot. Természetesen az anyagi megfontolás ezen a lépésen is látszik, de érthető okokból.

A pilóta szeretné megkapni az elmaradt fizetését, a Mercedes a motorokért és váltókért követel 10,5 millió eurót, míg a BWT hivatalos formában is közölte, hogy szponzori támogatásukat csak kölcsönként adták a csapatnak, így lépéskényszerbe hozták a Force India vezetőségét, tulajdonosait. Egyébként úgy tűnik van fény az alagút végén.

Az istálló többségi tulajdonrészét Vijay Mallya, aki korábban azt hangoztatta, hogy nem kapott megfelelő ajánlatot a csapat eladására. Ezzel a csődeljárással viszont már nem válogathat a jelentkezők közül, hanem a kirendelt csődbiztosok, akik inkább a biztos és gyors megoldást kedvelik. Fontos kiemelni a hír kapcsán, hogy jelenleg négy vásárló is van a csapatra, szóval hamarosan tulajdonosváltás következhet…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!