Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Szombathelyi Haladás vasárnap este fogadta a nemzetközi kupában szereplő Újpest együttesét. Bár mindkét együttes megpróbált győzelemre játszani, inkább a védelmek bizonytalanságának köszönhetően született négy gólt az összecsapáson. Azonban akadt további érdekesség is a találkozón, amelyet a labdarúgó szövetség munkatársai gyűjtöttek össze.

Ezek között az élre kívánkozik, hogy a Haladás a sportkomplexum átadását követően veretlen új otthonában. Igazi katlan várja a rivális csapatokat és szurkolóikat, valamint Királyékat végig buzdítja a több ezres tömeg. Érdekesség, hogy a nézőszám továbbra is a legjobbak között van az egész ligát nézve. Bár intő jel, hogy a PAFC után az UTE is kétszer vette be a szombathelyiek kapuját.

Az Újpest a legutóbbi öt, a Haladás elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéséből – amelyet Sopronban vagy Szombathelyen játszottak – csak egyet tudott megnyerni. Ráadásul a két csapat legutóbbi szezonban háromszor csaptak össze, de a 270 perc alatt esett összesen annyi gól – négy – mint a vasárnapi találkozón.

Ha pedig a pontot érő találatokról beszélünk, meg kell említeni Rabušic és Jagodics párosát. A cseh támadó a Debrecen után vette be az UTE kapuját, ezzel második gólját szerezte az OTP Bank Ligában. A középpályás és hátvédként is bevethető Jagodics századik élvonalbeli mérkőzésén talált be. Ezzel ötre növelte karrierje során szerzett góljainak számát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!