Az 1993-ban alapított, kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának vezetése, a szakmai stáb és a jelen labdarúgói az egyik nívós szombathelyi étteremben ünnepelték a születésnapot.

Az ünnepség a meghívottak számára közös ebéddel kezdődött, itt tudtuk meg, hogy a 25 évvel ezelőtti stábból ,,csak” Markó Edina, volt edző, a magyar női labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya és a beszédmondó, Barczi Csaba egyesületi elnök maradt.

 

– 1993-ban nagyon nehéz volt sportegyesületet létrehozni, nem is ez, sokkal inkább a megszűnés volt a jellemző akkoriban. Azért is nehéz időszak volt ez, mert a női labdarúgást még el sem fogadta a sportszerető közönség. Aztán elindultunk az NB II-ben, ahol főleg kelet-magyarországi csapatokhoz utaztunk, 100%-os teljesítménnyel 2 gólt kapva jutottunk fel, ami felüdülés volt, hiszen az NB I-ben csupán – akkoriban egyedüli vidéki csapatként – Budapestre kellett utazgatnunk. Már az első évben a 4. helyen végeztünk, majd 13 éven át a kibéreltük a dobogót, közben 2 bajnoki címet is ünnepelhettünk, sőt BL-meccset is játszhattunk. 18 éven át volt Markó Edina az edző, aztán váltások történtek, közben utánpótlás-, és felnőtt válogatottak sokaságát adtuk, küzdelmes 25 évünk volt. Azt kívánom, hogy kevesebbet kelljen küzdeni a támogatásokért és, hogy 25 év múlva is találkozhassunk – fogalmazott a klubelnök.

Ezután Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester a régi idők focija című filmet idézte fel, amikor Minarik Edére utalva azt mondta, hogy ,,kell egy csapat”, ez lehetett 25 ével ezelőtt is a cél.

 

 

– Megköszönöm a klubvezetés, az edzők, a játékosok 25 éves munkáját. Azt kívánom, hogy minél többször befelé pattanjon a kapufáról a labda és, hogy az idei bajnokságban is minél előkelőbb helyen végezzen a Viktória – tette hozzá az alpolgármester, aki a város nevében díszoklevelet adományozott a jubiláló klub, illetve az egyesületet képviselő Barczi Csaba számára.

Az ünnepség a Király Sportlétesítményben utánpótlás-mérkőzésekkel folytatódott. Először, Haladás-Viktória–Pécsi MFC U14-es találkozót rendeztek, majd a Haladás-Viktória FC U16-os és U19-es csapata játszott egymással, végül pedig a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata a szlovén első osztályú Pomurje együttesével mérkőzött meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!