Már tavaly is háromszáznál többen vettek részt a Szentgotthárdi Csatafutás, amely a helyi történelmi napok részeként vált ismerté. A felvonulás, lovasíjász-, és fegyverbemutató mellett már 16. alkalommal rendezték meg a futóversenyt. Talán nem okozunk meglepetést, ha eláruljuk, hogy már a határon túlról is érkeznek a szentgotthárdi csatának emléket állító megmérettetésre.

Időközben már nemcsak a versenyeztetést tűzte ki célul a szervezőbizottság, hanem a sport, a futás megkedveltetését. Ennek megfelelően bővült a repertoár és az óvodásoktól, a középiskolásokig mindenkit próbálnak megszólítani. Ugyanebből a szándékból hívták életre a parafutamot, amellyel a mentálisan vagy fizikailag sérült embertársaink integrációját kívánják erősíteni. Úgy tűnik mindezt nagy sikerrel…

A mezőnyben egyébként ott voltak a Szombathelyi Futóklub tagjai is, akik a rekkenő hőség dacára jókedvűen érkeztek a nyugati határvidékre. A főfutamul szolgáló 9,5 kilométer táv mellett lehetőség volt elindulni az 1664 méteres hobbifutamon is. Érdekesség, hogy a csatafutás egy rendezvény, azonban két országot érint, hiszen a pálya legmagasabb pontja az a mogersdorfi emlékkereszt (Ausztria), amely az emelkedő végét, egyben a lejtő kezdetét is jelenti.

A főfutamot Koszár Zsolt nyerte meg Karsai Márton és Koch Ágoston előtt, míg a nők mezőnyében az élen Kálovics Anikó végzett, a második Márovics Anna, míg a harmadik helyen Purgai Evelyn ért célba. Aki pedig a további eredményekre kíváncsi, azok kattintsanak IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!