Hivatali dolgozószobájában csütörtök délután fogadta és méltatta a berlini atlétikai Európa-bajnokságon kiválóan szerepelt kalapácsvetőket Szombathely első embere, aki Németh Zsolt mesteredzőnek és Németh László edzőnek is gratulált a tanítványokhoz.

 

 

A köszöntés elhangzása után Németh Zsolt mesteredző, a Dobó Se vezetőedzője kiemelte, hogy Réka és Bence az első olyan szombathelyi sportiskolás versenyzők, akiknek már ők adták a kezükbe a kalapácsot.

 

 

– Érdekesség, hogy Halász Bence 21 évesen a legfiatalabb kalapácsvető, aki világversenyen érmet szerzett, a 22 éves Gyurátz Réka pedig minden idők legjobb 9. helyezett eredményét érte el az Európa-bajnokságon. Mindkettejük sportpályafutása során mérföldkő volt ez a verseny – fogalmazott a vezetőedző, aki még hozzátette, hogy a magyar atlétabarátok és sportdiplomaták reményei szerint 2023-ban Budapest adhat otthont az atlétikai VB-nek, ahol és amikor Réka és Bence egyaránt optimális korban versenyezhet és még fényesebb érmeket hozhat hazánknak és Szombathelynek.

A kötetlen beszélgetésen szó esett Németh Pál örökségéről, a korábban felújított, s így Európa egyik legjobb dobópályájává vált Sugár úti dobócentrumról, valamint arról is, hogy a hétvégén Tapolcán, majd Lengyelországban versenyeznek az ifjú tehetségek, aztán szeptemberben a Németh Pál Emléknap is bizonyítási lehetőséget kínál majd.

 

A köszöntésen Forrás Sándor, a Szombathelyi Dobó Se elnökségi tagja is részt vett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!