Ahogy korábban beszámoltunk róla, a hétvégén került lebonyolításra a megyei jogú városok sporttalálkozóját, amelyet idén már 16. alkalommal rendeztek meg. A helyzet azért is volt különleges, mert korábban még sosem fordult elő, hogy minden városból érkeztek volna csapatok. Nyíregyházán viszont sor került erre a történelmi pillanatra is.

A 22 megyei jogú városból több mint négyszáz résztvevő érkezett. A helyszínt pedig mindig az előző év győztese biztosítja. 2017-ben Debrecenben diadalmaskodtak a nyíregyháziak, így a hétvégén már a házigazda szerepében is bizonyíthattak. Természetesen a pártatlanság biztosítása miatt a nyírségiek nem indítottak csapatot.

A feladatokat tekintve nem mehetett biztosra egyetlen csapat sem. A fő versenyszámok között ott volt a hagyományos, a szárazföldi és a vízi öttusa és a minifoci is. Idén először debütált a verseny záróakkordjaként a sárkányhajózás is. A remek hangulatú sportrendezvényen nagyszerű körülmények között versenyezhettek a csapatok. Ráadásul a szombathelyiek távol Vas megyétől is bizonyítottak.

A különböző feladatok közül leginkább a minifoci feküdt a vasiaknak. Olyannyira jól bántak a labdával, hogy ebben a versenyszámban elsők lettek. Bár a többiben sem vallottak szégyent, végül összetettben az ötödik helyet sikerült megcsípni.

További képekért kattints IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!