Bejártuk Európa ismert és kevésbé ismert futball nemzeteinek stadionjait, amely nem az ott elért eredményeiről váltak híressé. Grönland, Horvátország és Izland valóban egyedülálló helyszínek voltak a labdarúgás szerelmeseinek. Ugyanakkor az öreg kontinensen kívül is akadnak szép számmal nem mindennapi stadionok. Utazzunk ezúttal egészen Szingapúrig.

A tervezéskor a legnagyobb problémát az jelentette, hogy sűrűn lakott övezetben kellett megvalósítani a kivitelezést. Az előkészület során egy 30.000 férőhelyes stadiont képzeltek el a befektetők. Azonban nagyon aprócska területek voltak elérhetők, ezért húztak egy merészet. Kiderült, hogy ez remek döntés volt és sok előnyös tulajdonságokkal bír a Float at Marina Bay. Többek között itt szurkolók nem futnak be a pályára csak úgy…

A lelátó és ezzel a stadion befogadóképessége eléri a kívánt számot, amely a szárazföldön kapott helyet. A pálya viszont “lebeg”. Azaz a vízre építették a játékteret, amely világviszonylatban is megérdemli a különleges jelzőt. Azért el kell ismerni, hogy nem mindennapi látványt nyújt a nézőknek az öbölben felhúzott gyep.

Ezzel a pályával elérte Szingapúr azt is, hogy újabb látványossága miatt turisták ezrei keresik fel a stadiont. Bár a történet teljességéhez hozzátartozik, hogy eredetileg a válogatott mérkőzéseket szerették volna itt játszani a szingapúri labdarúgók, valójában csak barátságos derbiket rendeztek eddig. No meg persze pár koncertet is. Mondjuk itt labdaszedő srácokra sem biztos, hogy szükség van, csak egy jó motorcsónakra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!