A 14. fordulóból előrehozott mérkőzéssel kezdődött a női röplabda Extraliga. A Haladás ellenfele a zsinórban öt bajnoki címet besöprő Békéscsaba volt, amely idén sem adná lejjebb az első helynél. A nyáron átalakult szombathelyiek együttese jó kezdést követően szenvedett 3-1 arányú vereséget. A találkozó végén megkértük a főszereplőket értékeljék a találkozót.

Tálas Zsuzsanna, a BRSE csapatkapitánya: – Elégedettek lehetünk, hiszen megnyertük a találkozót. Természetesen úgy megyünk minden mérkőzésnek, hogy hibátlanul játsszunk, azonban ez nem sikerült. A játékunkon még van mit javítani, érezhető volt, hogy a szezon elején járunk. Az összecsapás elején felkészületlenek voltunk, ezt pedig kiválóan megérezte a Haladás és vérszemet kapott. Szerencsére időben rendeztük a sorainkat és nem pánikoltunk. Fontos volt, hogy jól kezdjük a szezont – ez a győzelmünkkel sikerült.

Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója: – Először is szeretnénk megköszönni a szombathelyiek rugalmasságát, akik tekintettel voltak ránk és beleegyeztek a mérkőzés időpontjának áthelyezésébe. Ami a találkozót illeti, egy hosszú utazást követően rendkívül fásultak kezdtük az összecsapást. Ezzel természetesen nem szeretném felmenteni a csapatot, mert bár győztünk, koránt sem olyan játékot nyújtottunk, amilyet kellett volna. Az első szettben 15 pontot ajándékoztunk a Haladásnak, amivel remekül éltek. A folytatásban aztán feljavultunk és a védekezésünk is stabilabbá vált, ez pedig meglátszott az eredményjelzőn is. Különböző variációkat is volt lehetőségünk gyakorolni, de még messze vagyunk attól a játéktól, amit látni szeretnék. A győzelemnek nagyon örülünk és gratulálok a szombathelyieknek is, mert ezzel a hozzáállással nagyon sok csapat életét meg fogják nehezíteni.

*

Bokor Laura, a Haladás csapatkapitánya: – Köszönjük szépen a szurkolók biztatását, nélkülük biztosan nem sikerült volna ilyen jól ez a találkozó. Szerencsére nagyon jól kaptuk el a ritmust az első szett során és mindenki extrát nyújtott. Örülök, hogy a pályán belül és azon kívül is egy hullámhosszon vagyunk a lányokkal. Sikerült együtt élnünk a játékkal és nyugodt szívvel mondhatom, hogy emelt fővel veszítettünk. Az utolsó szettekben már több blokkot kaptunk és érezhető volt, hogy ellenfelünk akarata érvényesül. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, erre bátran építhetünk a későbbiek folyamán.

Bedőcs Gergely, a Haladás vezetőedzője: – Az előzetes várakozásokkal ellentétben sokkal többet kaptam, mint gondoltam volna. Nagyon jól kezdtük a találkozót és megleptük nagy nevű ellenfelünket. Persze később már rendezték soraikat és a feladójuk is megmutatta igazi klasszisát. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert a mérkőzés végéig nem adták fel és megpróbálták a lehetetlent is. Ilyen hozzáállással a legnagyobb riválisainkkal ki-ki meccseket fogunk játszani. Ráadásul ha megérkezik a két nagyon várt játékosunk, akkor a variációs lehetőségeink is megnőnek. Természetesen akadnak javítani való dolgok, de nagyon jó úton haladunk. Szeretnénk megköszönni a szurkolók támogatását is, akik végig buzdították a csapatot. Illetve meg szeretném ragadni a lehetőséget, hogy jobbulást kívánjunk az ellenfél játékosának Bodovics Hannának, aki a találkozót megelőzően összeszedett sérülése miatt kellett kihagynia a nevelőegyesülete elleni derbit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!