Az M4 Sport kamerái előtt, az OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC-t fogadja.

A vasi zöld-fehérek tíz meccsen szerzett öt pontjukkal az utolsó helyen állnak a bajnoki táblázaton. Horváth Ferenc irányításával két meccset vívtak a szombathelyiek, ezeknek vereség lett a vége, így aztán bizonyára jól jött a Nemzetek Ligája selejtezői miatti kéthetes szünet. Több idő jutott a közös munkára, de kellett is, hiszen a tavalyi bajnok, a jelenlegi ötödik helyezett ellen kell helytállni.

Mivel a volt szombathelyi futballistát, Kovács Istvánt is a soraikban tudó piros-kékek a bajnoki címre hajtanak, s mert hátrányuk kilenc pont az éllovas FTC mögött, nem igazán maradhatnának pont, pontok nélkül Szombathelyen. De mivel a Haladásnak is égetően szüksége van a pontokra, a sikerélményre, vélhetően jó meccset vívnak majd a felek – írja a haladas.hu, amely a vezetőedzőt szólaltatta meg a meccs előtt.

– Úgy látom mentálisan mindenképpen előreléptünk, s a játékunkat is igyekeztük csiszolni – főleg a védekezésünket próbáltuk rendbe tenni. Persze, hogy milyen sikerrel, az majd a pályán dől el. Ami a székesfehérváriakat illeti, a lehető legrosszabb időszakban találkozunk velük, két hete sem bajnoki, sem Európa-liga meccsük nem volt, volt idejük rendezni soraikat. A Vidi összeszokott, jó együttes, amely a bajnoki címre hajt – márpedig a címvédéshez minden pontra szüksége van. De nekünk is nagyon kellenek a pontok, el akarunk indulni felfelé, márpedig ehhez bravúrgyőzelmekre is szükségünk van. A héten találkoztam a szurkolói csoportok képviselőivel, átbeszéltük a dolgokat és abban maradtunk: mindenki – ők is, mi is – megpróbálják kihozni magukból a maximumot, s együtt sikerülhet – nyilatkozta a zöld-fehér klub weboldalának Horváth Ferenc.

A várható összeállítás: Király – Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Rácz, Jagodics, Gaál – Funsho, Priskin.

A stadion pénztárai már nyitva vannak.

A zöld-fehérek a péntek délutáni edzés után Bükfürdőre utaztak, ott éjszakáztak, s a fürdővárosból délután érkeznek a meccsre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!