Egyelőre pont nélkül áll az AVUS az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság ,A’ csoportjának utolsó helyén, de amennyiben a következő 2 fordulóban a két legyőzhető ellenfél, a PVSK és a KSI ellen sikerülne begyűjteni 6 pontot, akkor akár az 5. helyig is feltornázná magát a Matajsz Márk irányította legénység.

Ismert, hogy szerdán az európai elitbe tartozó a csoportot hibátlanul vezető egriek ellen játszottak Eklerék és az első 2 negyedben sikerült is tartani a nagynevű ellenfelet. Erről és a szombat délutáni, PVSK elleni meccs esélyeiről is kérdeztük az AVUS 2 fiatal játékosát.

– Úgy éreztem, hogy a meccs elején nagyon jól tudtuk tartani magunkat, aztán a harmadik negyedben ellépett az Eger tőlünk. A meccs végére kijött a két csapat közötti különbség, de úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elért eredménnyel és a csapat teljesítményével. Szerintem jó ,,felkészülési” meccs volt a hétvégi Pécs meccs előtt – válaszolt érdeklődésünkre az egriek elleni meccsen 2 gólt szerző Ekler Bendegúz.

– Az első két negyedben abszolút partnerei voltunk az Egernek, még úgy is, hogy két meghatározó játékosunkat pihentettük a szombati Pécs elleni rangadóra. A második félidőben már kiütközött a fáradtság és a két csapat közötti tudás- és tapasztalatbéli különbség, de ettől függetlenül pozitívan értékelhetjük ezt a mérkőzést, külön öröm, hogy a kilátogató közönség is így látta, hiszen szólt a vastaps a mérkőzés végén. Úgy gondolom, hogy főleg az első 2 negyedből táplálkozhatunk a számunkra oly fontos PVSK elleni meccsen. Szerintem, ha úgy játszunk a pécsiek ellen, ahogy az ZF-Eger ellen tettük az első félidőben, akkor begyűjtjük első pontjainkat – nyilatkozta az Eger ellen 1 gólt szerző balkezes tehetség, Hajmási András.

Matajsz Márk vezetőedző szerint a pécsi egy nagyon jó csapat, bár nem olyan erőt képvisel, mint az egri.

– Nagyon nehéz lesz a PVSK ellen játszani, de mindent megpróbálunk a hazai siker érdekében – tette hozzá a vezetőedző.

 

Az AVUS – PVSK Mecsek Fűszért bajnoki 16 órakor kezdődik az AVUS új medencéjében.