A szombati eseményen rengeteg eszközt igénybe vettek a játékos megmérettetések lebonyolításához. A vetélkedők főszervezője ezúttal is Varga Jenő sportfeltaláló volt.

– A jég mindent kibír. Karika, ugrókötél, kapu, bója, síbot, kosárlabda, floorball és persze fakutya szóval minden, ami sporteszköz használható a jégen is. Két nagy találmányom az iker-, és a tandemfakutya pedig főleg, hiszen mindkettő félelmetesen sok játéklehetőséget biztosít! Volt már olyan is, amikor egy-egy fiú ült az ikerfakutyán, az ölükbe ültek a társak és 2 ember pedig gyorsaságiban tolta őket egy fantasztikusan élvezetes versenyen. Nagyon népszerűek ezek a mozgásformák Szombathelyen, nagy számban érkeznek a szülők és a gyermekek is, Úgy gondolom, hogy fontos, hogy adjunk a gyermekeinknek útravalót a sportban, hiszen sportolni mindig, minden évszakban jó – tájékoztatta weboldalunkat Varga Jenő főszervező.

Magyarország Jéglovagjától tudtuk meg azt is, hogy a 2 hete megrendezett Nemzetközi Színes Mikulástalálkozóra mintegy 800-an látogattak ki a jégre, amely fantasztikus adat.

– Az eredményesség, a népszerűség miatt pedig a városi diáksport ügyintézőnek, Havasi Attilának is jár a dicséret, hiszen remek, ahogy összefogja az iskolákat, a diáksport egyesületeket, ennek is köszönhető, hogy az országban az egyetlen város Szombathely, ahol 100%-os a diáksport. Ez azért is tölt el nagy büszkeséggel, mert 2012 óta, amióta a helyi szövetség elnöke vagyok, a nagy vágyam teljesült. Sikerült minél több diáksport-egyesületet megalakítani, ezzel is összefogni az iskolai sportéletet. Jelenleg a szombathelyi tanintézetek több mint 60%-a már létrehozta saját diáksport-egyesületét, utoljára épp a Bolyaiban alakult meg, ez pedig nagyon nagy dolog. Ha semmi mást nem csináltam volna, akkor is büszke lettem volna ezért magamra és az elvégzett munkára – tette hozzá Varga Jenő.

És akkor lássuk az eredményeket…

Óvoda – lány: 1. Nemesi Mitterstiller Letti, 2. Vecseri Viki, 3. Németh Eszter.
Óvoda – fiú: 1. Grasonovics Dorián, 2. Tóth Barnabás, 3. Kiss Bence.
Általános Iskola –Alsó, lány: 1. Szerb Dorka, 2. Nemesi Mitterstiller Mira, 3. Osztrosits Mira.
Általános Iskola – Alsó, fiú: 1. Németh Olivér, 2. Grasonovics Félix, 3. Pados Botond.

Általános Iskola – Felső, fiú: 1. Pados Bercel, 2. Fűzy Marcell, 3. Szabó Gábriel.
Középiskola – lány: 1. Simon Veronika, 2. Szekszer Bianka, 3. Németh Lili.
Középiskola – fiú: 1. Lajtai Levente, 2. Tóth Dominik, 3. Ferenczi Gergő.
Felnőtt – női: 1. Maronics Nóra, 2. László Edit, 3. Farkas Zsuzsa, Kovács Edit.
Felnőtt – férfi: 1. Fűzy Gábor, 2. Grasonovics Péter, 3. Szabó László.

A Szombathelyi Műjégpályán december 29-én lesz az évbúcsúztató, a szezonzáró csúszás, a szervezők ekkor szeretnék a téli sportok szerelmeseivel együtt megünnepelni az óévet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!