Simon Flóra, az első szombathelyi gyorskorcsolyázó, aki eljutott a válogatottságig. A kerek születésnapot ünneplő egykori élsportoló 1992-1998 között érte el legjobb eredményeit, 2000-ig korizott, majd gyorsasági görkorcsolyára váltott, itt egymást követő 6 évben is magyar bajnoki címet szerzett.

– Nagyon váratlanul ért a meghívás, illetve a megtiszteltetés, de nagyon örültem neki, boldogan jöttem. Én Németországban élek és dolgozok, de a szüleim ma is itt élnek Szombathelyen, nagyon örülök, hogy újra itthon lehetek. Őszintén gratulálok Jenci bácsinak, biztosan, nagyon nehéz lehetett ezt a korabeli sikeres társaságot így összehozni, de szerencsére sikerült – válaszolt érdeklődésünkre az ünnepelt.

Fotónkon balról jobbra Varga Jenő elnök, Simon Flóra, az ugyancsak emlékplakettel jutalmazott Bejczi Botond és Steiner (Szántó) Kornél, az első vasi gyorskorcsolyázó olimpikon, aki szombathelyi egyesület színeiben érte el, hogy téli olimpián indulhasson.

 

 

Simon Flóra jelenleg projektmenedzserként dolgozik egy számítástechnikai cégnél, közben az IHC München német bajnok jégkorong csapatnál a kicsiket tanítja korcsolyázni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!