Tömött lelátók, óriási hangzavar előtt kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek január utolsó hétvégéjének első napján, hiszen városunk rendezhette a Játékos Sportvetélkedő egyik területi elődöntőjét. A megmérettetésen négy megye 2-2 csapata képviseltette magát a versenyen, amely szokás szerint kiváló párharcokat hozott és persze a szülők is mindent megtettek, ami tőlük telt.

A vasi színeket ezúttal is a két legjobb intézmény a Zrínyi Ilona Általános Iskola valamint a Derkovits Gyula Általános Iskola növendékei képviselték. Rajtuk kívül Csopakról, Balatonalmádiból, Lentiből, Nagykanizsáról, Kaposvárról és Marcaliból érkeztek diákok a megmérettetésre. A verseny pedig ezúttal is Szombathely Megye Jogú Városa és a Diáksport Bizottság szervezésében valósulhatott meg.

– Ezúttal is fantasztikus hangulat uralkodott a játékos sportvetélkedőn – árulta el Varga Jenő szervező. A nyolc iskola azzal a céllal érkezett, hogy ők képviselhessék iskolájukat az országos döntőben. Ez azonban nagyon nehéz feladat volt, hiszen csak egyetlen csapat jut tovább egyenes ágon. A második helyezett iskola pedig vigaszágon jogot nyert egy pótselejtezős megmérettetésre.

Szombathely mindig híres volt kiváló eredményeire, ez a játékos sportvetélkedőre is igaz. Mi lehet ennek a titka?

– Véleményem szerint a kemény munka áll ennek hátterében. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a versenysorozat Szombathelyről indult el egykor és vált országos rendezvénnyé. Nagy boldogság látni, hogy egyedül a városunk büszkélkedhet 100 százalékos részvétellel – ami az iskolákat illeti. Ugyanakkor meg kell említeni a Balatonalmádi intézményben tevékenykedő tanárnőt, Imrei Katát, aki néhány éve még a szombathelyi Derko suli sikeréért dolgozott. Jó látni, hogy városunkban főiskolásként tanuló, majd később pedagógusként dolgozó testnevelők magukkal visznek egy darabot Vas megyéből.

Ahogy várható volt, ezúttal is öldöklő csatát vívott egymással a Zrínyi és a Derkovits iskola. Mindkét csapat kiváló formában volt és a versenyszámokat minden alkalommal az első három együttes között zárták. Kiegyenlített küzdelemben alig néhány pont volt a különbség a szombathelyi sulik között. Bár a kanizsai diákok is nyertek futamokat, de az utolsó három szám előtt már biztossá vált, hogy csak hazai intézmény nyerheti a küzdelmeket.

Végül az utolsó versenyszámban kerekedett felül a Derkovits Gyula Általános Iskola, amely másodikként szakította át a célszalagot, azonban a Zrínyis diákok “csak” utolsó előtti helyen zártak, ezzel pedig helyet cseréltek összetettben a csapatok. Így a Derkó már biztosan ott lesz az országos döntőben, a Zrínyi pedig pótselejtezőn vívhatja ki a fináléban való részvétel jogát.

Végeredmény:
1. Derkovits Gyula Általános Iskola (Szombathely) 71 pont
2. Zrínyi Ilona Általános Iskola (Szombathely) 68 pont
3. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola (Nagykanizsa) 64 pont
4. Györgyi Dénes Általános Iskola (Balatonalmádi) 47 pont
5. Csopaki Református Általános Iskola (Csopak) 36 pont
6. Noszlopy Általános Iskola (Marcali) 28 pont
7. Nagyboldogasszony Rk. Gimnázium és Általános Iskola (Kaposvár) 24 pont
8. Arany János Általános Iskola (Lenti) 21 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!