Ahogy Horváth Péter, a Kútház Haladás VSE együttesének csapatkapitánya fogalmazott: kötelező lesz győzni Szombathelyen, ahol a pálya minősége is eltér a debreceni csarnokban tapasztaltaknak. A 3-0-ás előny birtokában már a négyes döntőben érezhette magát a vasi zöld-fehér együttes. Ennek ellenére nem vette félvállról az összecsapást – a szurkolók legnagyobb örömére.

Bár a kezdőben kapott helyet a magyar válogatott első számú kapusa, Alasztics Marcell valamint Vidák Balázs az új légiósok ezúttal nem voltak ott a keretben sem. Azonban nélkülük is kiválóan játszottak a szombathelyiek. A támadó felfogásban pályára lépő hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, mire a félidő derekán Dróth találatával a vezetést is megszerezték.

A szünet után aztán nem volt megállás. Hiába szépített Nyeste a vendégektől, Dróth Zoltán klasszikus mesterhármasa nem hagyott kétséget afelől, hogy ki lesz a továbbjutó. A találkozó hajrában aztán még Sipos és Hajmási is feliratkozott a góllövőlistára. A párharcot nagyon simán, kettős győzelemmel abszolválta a Haladás és Final Fourra.

Kútház Haladás – DEAC 5-1 (1-0)

Haladás: Alasztics – Michel Melo, Hajmási, Dróth, Vidák.
Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok) – Horváth P., Simic, Sipos, Horváth M., Németh Z., Péter, Mód.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Dróth 3, Sipos, Hajmási illetve Nyeste.

Továbbjutott: Kútház Haladás – kettős győzelemmel (8-1)

*

További negyeddöntő visszavágó:
Nyírgyulaj – Berettyóújfalu 3-4
továbbjutó: Berettyóújfalu kettős győzelemmel (10-4)

Dunaferr – Rubeola Csömör 3-2
Továbbjutó: Dunaferr kettős győzelemmel (10-4)

Szigetszentmiklós – Veszprém 3-6
Továbbjutó: Veszprém kettős győzelemmel (11-7)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!