A férfi jelölteket ITT már bemutattuk, most jöjjenek a hölgyek!

Babos Tímea
Az 1993-ban született teniszezőnő párosban világelső, kétszeres világbajnok, háromszoros junior Grand Slam-tornagyőztes és ifjúsági olimpiai bronzérmes, kétszeres olimpikon.
Babos a 2018-as szezonban többször is magyar tenisztörténelmet írt párosban, Kristina Mladenovic oldalán. Januárban Grand Slam-győztes lett az Australian Openen, a nyáron első magyar felnőtt játékosként világelső lett, majd megvédte címét a WTA Finals-ben.
Egyesben még februárban maradt veretlen a Taiwan Openen és néhány héttel később Monterreyben is döntőt játszott, ahol a második helyet érte el.

Hosszú Katinka
A pécsi születésű, háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő 2018-as éve is nagyon jól sikerült. Az idei úszó-Európa-bajnokságon a 200 méteres vegyesúszásban megvédte Európa-bajnoki címét. Ő lett az első női úszó, aki sorozatban négyszer is megvédte Európa-bajnoki címét egy versenytávon. Október elején, a Duna Arénában rendezett úszó-világkupa fordulóban megszerezte 400. érmét a sorozatban.
A rövid pályás úszó-világbajnokságon 400 méteres vegyes úszásban és 200 méteres pillangóúszásban aranyérmet szerzett. Ezt követően első lett 200 méter és 100 méter vegyes úszásban is.

Kozák Danuta
Ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok magyar kajakozó, a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos.
Idei éve után nem meglepő, hogy a jelöltek között van.
A gyermeke tavalyi születése után idén visszatérő ötszörös olimpiai bajnok úgy nyert a vébén három aranyat, az Eb-n pedig két aranyat és egy ezüstöt, hogy mindegyik érmet olimpiai számban szerezte.

A hungarysport.hu szerkesztősége véleménye szerint az idei év női sportolója Hosszú Katinka lehet. Az úszónőt olvasóink nagy része ismerheti, eredményei felsorolhatatlanok. Az edzőváltáson és váláson keresztülment Katinka a 2018-as évet hasonlóan sikeresen abszolválta, mint az előző éveket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!