Minden játékos életében eljön a pillanat, amikor váltania kell. A sportoló ugyanis keresi az új kihívásokat és bizonyítani szeretne egy számára ismeretlen környezetben. Így volt ezzel Stephanie Lojen is a Hungast-Haladás VSE röplabdázója, aki első profi évében a zöld-fehérek egyik legjobbjává vált.

Az ország mellett meg kellett szoknia az új társakat, szakmai stábot és persze az életvitelét is. A feladatot pedig kiválóan megoldotta, hiszen a liberóként pályára lépő ifjú sportoló hétről-hétre kiválóan teljesít. Az extra ligát követően a rájátszásban is nagy teher hárul rá, de úgy fest, hogy ezzel is könnyen megbirkózik. Vajon a Hungarysport újságíróját is legyőzi? A végén kiderül…

Hogy érzed magad Szombathelyen?

– Nagyon jól, sikerült nagyon gyorsan beilleszkedni a csapatba és a város is tetszik. Nem túl nagy, de barátságos, otthonos. Bár teljesen már, mint amit odahaza megszoktam, de lényegében ezért vagyok itt. Ezt akartam, eljöttem és csinálom (nevet). Számomra egy óriási élmény, hogy a Haladásban játszhatok és a célom, hogy a csapattal elérjük a kitűzött célokat, miközben új tapasztalatokkal gazdagodok.

Mi tetszik leginkább a kanadai sportolónak a vasi megyeszékhelyben?

– Rendkívül barátságos város. Szeretem, hogy nincsenek nagy távolságok, minden elérhető közelségben van. Ugyanakkor nagyon csendes is, ami számomra, mint élsportoló létfontosságú, hogy csak a feladatomra tudjak koncentrálni.

Mennyire volt nehéz megszoknod az új csapatod?

– Könnyen megtaláltuk a lányokkal a közös hangot. Amit meg kellett szoknom az a játék stílusa. A röplabda ugyanis Európában teljesen más, mint otthon Észak-Amerikában. Nem lehet elvitatni tőlünk, hogy keményen és sokat dolgozunk, hogy a lehető legjobb formában lépjünk pályára a következő mérkőzéseken. Reményeim szerint sikerül meghosszabbítani extraligás tagságunkat is.

Mit szeretsz leginkább a röplabdában?

– Természetesen a győzelmet (nevet). Szerintem nincs olyan játékos, aki nem szeretné, ha nyer a csapata.

A sikerhez viszont egy összehangolt csapat is kell! Milyen a kapcsolatod a társakkal?

– Nagyon jó az összhang, attól függetlenül, hogy a világ minden tájáról érkeztek játékosok. Érdekes volt megtapasztalni, hogy egy azon sportágon belül mennyire más az emberek mentalitása, hozzáállása a sporthoz, a röplabdához.

Ha már megemlítetted a külföldi mentalitást, Te mit szeretsz szabadidődben csinálni?

– Még a szezon elején felmértem és láttam, hogy rengeteg kávéház van Szombathelyen, igyekeztem mindegyiket kipróbálni. Emellett pedig – ha az időm is engedi – sokat olvasok.

Nagy kedvencek?

– Mire gondolsz pontosan?

Együttes, színész vagy épp színésznőre…

– Hűha, most megfogtál, az utóbbin ugyanis még nem gondolkodtam. Talán Rachel McAdams. A színészeknél Ryan Gosling, mert Ő egy tipikus kanadai. Ha pedig zenére gondolok, akkor az Arctic Monkeys-ra esik a választásom.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!