Két győzelemmel kezdte a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság rájátszásának negyeddöntőit az Egis Körmend együttese. A Sopron elleni párharc első mérkőzését könnyedén 104-72 arányban nyerte meg Mattihas Zollner csapata. Joggal reménykedtek a szurkolók, hogy a Rába-parti kosarasok visszataláltak a győzelmi ösvényre és akár egy söpréssel léphetnek kedvenceik tovább a négy közé.

A soproni derbin azonban nem jött ki úgy a lépés, ahogy azt a vasi alakulat eltervezte. A gyenge védekezés és pontatlan dobások miatt nagy hátrányba kerültek Ferenczék. Aztán a vendégek csapatkapitányának tripláival felzárkózott a Körmend és a végén egyetlen ponttal bizonyult jobbnak a piros-feketék együttese. A 89-90 végeredményt hozó második meccs után egyetlen győzelemre van Matthias Zollner együttese az elődöntőtől.

Ehhez viszont mindenképp a szebbik arcát kell mutatnia a Körmendnek, amely hazai környezetben szinte legyőzhetetlen. Bár biztosra vehető, hogy Sabáli Balázs által dirigált Sopron mindent meg fog tenni egy újabb mérkőzésért, ehhez azért lesz szava a Price vezette házigazdáknak. A találkozót ezúttal is az Antenna Hungária, MindiGO Sport és a Hungarysport által született megállapodásnak köszönhetően sugározzuk oldalunkon.

Egis Körmend – Sopron KC
2019. május 24. – 18:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!