Véget értek a harmadosztály küzdelmei is, mi pedig sorra vesszük az egyes régiókat, és megnézzük, hogy alakultak a tabellák. 

Fotó: Bucsu KSK Facebook

Kezdésnek a szombathelyi csoportot vesszük górcső alá, amelynek bajnoka veretlenül vívta meg a 2018/19-es kiírást.

Fotó: Bucsu KSK Facebook

Veretlenül, de nem könnyedén, ugyanis hiába teljesített hétről-hétre nagyszerűen a Bucsu, féltávnál még nem volt tetemes előnye az őket üldöző Kőszegfalva együttesével szemben. Azt, hogy ez a két együttes kiemelkedett a mezőnyből jól mutatja, hogy az utolsó 4 fordulóban a Kőszegfalva a megszerezhető 12 pontból csupán egyet gyűjtött be, mégis gond nélkül végeztek ezüstérmes pozícióban.

Jóval izgalmasabbnak bizonyult a bronzéremért vívott csata, melyet úgy szerzett meg a Telekes csapata a Sorkifaluddal szemben, hogy a tavaszi, egymás elleni összecsapásukat utóbbi nyerte 6:0-ra. Az eddig említett 4 együttesen kívül nem nagyon volt olyan gárda, amely beleszólhatott volna a dobogós helyekért folytatott harcba, mert bár ősszel nagyot ment a Perenye, a tavaszuk kiábrándítóan rosszul sikerült.

Az alsóházban és a középmezőnyben sem voltak nagy meglepetések, 2-3 helynél nagyobb mozgást egyik együttes sem tudott végrehajtani a téli pihenőhöz képest.

TABELLA

Góllövőlista

Mindenképpen kiemelendő Hoch Sirson Szilárd teljesítménye, aki a 11. helyen lévő Cák csapatában nyújtott extrát, és nyerte meg a gólkirályi címet a harmadosztály szombathelyi régiójában. A régió veretlen bajnoka jövőre a másodosztályban bizonyíthat, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy ott is hasonló teljesítményre lesznek-e képesek.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!