A tegnap este illetve a ma hajnali két negyeddöntős összecsapáson eldőlt, hogy az egyik ágon Brazília – Argentína csap össze egymással, míg Chile azáltal, hogy büntetőkkel legyőzte Kolumbiát, izgatottan várhatja, hogy az Uruguay – Peru kettős közül kivel vívhat meg a döntőbe jutásért.

A Lionel Messi vezérletével felálló Argentína nagyon bekezdett, és korán meg is szerezte a vezetést, Agüero rosszul eltalált lövésébe Lautaro Martínez tette bele a lábát, amely a kapus lábai közt utat talált a kapuba.

Az argentinok ezután visszaálltak és kontrákra játszottak, Venezuela támadásai nem sok veszélyt hordoztak magukban, ám két ízben így is közel jártak az egyenlítéshez. Venezuela nem tudott élni a kevés adódó lehetőségével, Argentína viszont kedvére kontrázhatott, egy ilyen kontra végén Agüero tüzelt újfent, a hálóőrről kipattanó labdát pedig Lo Celso passzolta az üresen tátongó kapuba.

Messi a találkozó után önkritikusan nyilatkozott, de a pályák állapotával is elégedetlen volt.

„Az az igazság, hogy nem ez a legjobb Copa Américám, nem erre számítottam. A lényeg viszont az, hogy nyertünk, a hátralévő meccseken pedig bizonyíthatunk, de itt már nem kerülhetjük el a nagy riválisokat” – mondta azt ötszörös Aranylabdás.

„Ezek is olyan kupameccsek, amelyeken bármi megtörténhet, ráadásul nehéz játszani, mert a pályák nagyon rossz állapotban vannak. Elszomorító, hogy ilyen előfordulhat egy Copa Américán” – tette hozzá Messi.

Argentína tehát, ha nem is briliáns játékkal de ott van elődöntőben, ahol Brazíliával csap össze abban a stadionban, ahol a brazilok a 2014-es hazai rendezésű vb-n történetük legsúlyosabb vereségét szenvedték el a németektől (7:1).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!