Péntek délelőtt megtartotta ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága, ahol a Szombathelyi Haladás versenyengedélye is téma volt.

A Haladás május végén pottyant ki az NB I-ből, jelenleg pedig az NB II-es startra készül, legutóbb a Sárvárral játszott gól nélküli döntetlent felkészülési meccsen.

A több százmilliós adóssághalmazzal küszködő szombathelyiek az első körben megkapták a licencet, ám közben kiderült, a csapatnak nem kevés tartozása van. A klub korábbi bevallása szerint 400 millió forintos a mínusz, ez a társaság törzstőkéjéből hiányzik. Azt is tudni lehet, hogy ezen felül bértartozások is sújtják a klubot.

Az MLSZ mai bizottsági ülésen az is kiderült, hogy ezen felül a csapatot működtető Haladás Labdarúgó Kft. 80 millió forintos adótartozást is felhalmozott.

Tegnap ÉLŐben tudósítottunk a szombathelyi közgyűlés rendkívüli üléséről, ahol, amennyiben határozatképes lett volna a döntéshozó fórum, olyan döntés is születhetett volna, hogy azonnal odaadja az önkormányzat a 150 millió forintot. Ez egyébként a csapat 3 évnyi önkormányzati támogatása egy összegben, és az pillanatok alatt át is kerülhetne a Kft számlájára.

Ha ez létre is jött volna, ma 10 órára a labdarúgó kft. akkor sem tudott volna bemutatni nullás adóigazolást az MLSZ-nek. Ez egyébként egyik alapfeltétele a versenyengedélynek.

Az MLSZ most nagylelkű volt, és elhalasztotta a döntést a Haladás ügyében. Hogy a következő ülése mikor lesz a Licencadó Bizottságnak, az egyelőre nem lehet tudni.

A 2019/2020-as NB II-es bajnokság első meccsét augusztus 2-án játssza a Szombathelyi Haladás. Az ellenfél a Gyirmót lesz, a meccset jövő pénteken 20 órától az M4 Sport közvetíti.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!