Kedd délelőtt rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán, amelynek legfontosabb pontjaként a Haladás labdarúgó klub gazdasági hátterét volt hivatott rendezni. A szombathelyi együttes körül ugyanis hónapok óta tartó megoldatlan helyzet alakult ki. A csapat többségi tulajdonosa képviseletében jelen volt Tóth Miklós ügyvezető, aki kijelentette, hogy a 210 millió forintot utalt át a Haladás Kft.

Ennek fényében a képviselők egyetértésben fogadták el az előterjesztés, amely megoldást nyújthat a klub anyagi helyzetére. Az önkormányzat ellenszavazat nélkül bólintott a tervezetre, így 150 millió forintot utal a város. Ez az összeg azonban nem terheli a költségvetést, hiszen a következő három évre szóló támogatás egy összegben való kifizetését ütemezte ilyen módon.

A megállapodás egyébként több pontot is rögzít. Ennek megfelelően vállalja a klub az átlátható gazdasági működést, használható üzleti tervet képes felmutatni, fontos továbbá a kezességvállalás valamint a többségi tulajdonos anyagi szerepvállalása is kiemelt helyen szerepel. Ezzel a megállapodással talán hosszabb távra is rendeződhet a csapat helyzete.

A közgyűlésen más csapatok is szóba kerültek. Ennek megfelelően kétszer 20 millió forintot kapott a Viktória FC, míg a Falco kosárlabda csapat a nemzetközi porondon való szereplésre 35 milliót, míg a szimpatizánsok utazására félmilliót ajánlott fel Lendvai Ferenc képviselő. 3 millió forinttal támogatja a város a Szombathely Crushers bajnokcsapatát és 32 millióval az SZKKA élvonalbeli kézilabda együttest. Utóbbi klubnak ez az összeg azért fontos, mert a lányok nem a vasi megyeszékhelyen, hanem Répcelakon kell játssza a hazai, nem kiemelt meccseiket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!