A feljegyzések szerint a német élvonalban szereplő 18 klub új mérföldkőhöz érkezett, hiszen megdöntötték a futballistákra kiadott pénzek rekordját. Az eddigi csúcsot a 2017-es évben állították fel, akkor 577 millió eurót fizettek a csapatok. Ezt fejelték meg jócskán az elmúlt hetekben. A 156 játékosért, a nyári átigazolási időszakban 699,5 millió eurót fordítottak.

Ez magyar forintra átszámítva 231,5 milliárdot jelentene, ami döbbenetesen magas szám. Az átigazolások mellett 26 futballistát kölcsönöztek ki a Bundesliga-csapatok. Ami pedig a rekordot illeti, az élen a Borussia Dortmund áll. A sárga-feketék 137 millió eurót költöttek, megelőzve Bayern Münchent, amely 130 milliót fordított erősítésekre.

A legkevesebbet az újonc Paderborn fizetett. Ők csupán 150 ezer euróból erősítettek a nyáron. A legnagyobb bevételre a Frankfurt tett szert, akiknek a kasszájába 141,5 millió euró csorgott be. Végül érdemes a játékosok árait is megnézni. A legdrágább igazolás a bajorok nevéhez fűződik. Ők ugyanis a francia védőért, Lucas Hernandezért 80 millió eurót sem sajnáltak kifizetni. A bekk egyébként az Atletico Madridtól érkezett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!