A Zonta Alapítvány és Micimackó Óvoda közös szervezésében már hatodik alkalommal rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a Micimackó Futóversenyt. A program különlegességét az adja, hogy az elfogadás jegyében bárki csatlakozhatott. A sajátos neveléi igényű gyerekek mellett kortársaik valamint családtagjaik is felkapták a nyúlcipőt.

Öt kategóriában várták a nevezéseket a szervezők. A futóversenyt 3-11 éves korú gyermekeknek hirdették, akik életkor szerint mérték össze tudásukat. Aki pedig elég erőt érzett magában az családi kategóriában is bizonyíthatott. Már a parkolóban lehetett hallani, hogy jó helyen járunk, hiszen önfeledt gyermekkacagásra lettünk elsőként figyelmesek.

A helyszínen aztán lépni is alig tudtunk, olyan sokan voltak. A rendezvényt Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg, majd következett a közös bemelegítés. Nem maradhattak el a szelfiek sem a mosolygós Micimackó figurával. Végül következett a futóverseny, amit nagyon komolyan vettek az ifjú versenyzők. A családi kategóriában rendszerint a szülők maradtak le – ez bizony kemény kritika rájuk nézve…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!