Véget ért Körmenden is a kosárínséges időszaknak, hiszen a felkészülést követően szombat este elrajtolt a bajnokság is. Az Egis Körmend az újonc Oroszlányt látta vendégül és esélyeshez méltó módon kontrollálta a találkozót. Már a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést a piros-fekete alakulat és kiváló érzékkel játszottak.

Turner jól mozgatta társait, Keller és Taylor pedig rendkívül ponterős volt. Ráadásul védekezésben is remekeltek a hazaiak, hiába jött az időkérés és a csere vendég oldalon. A szünetig tovább növelte előnyét a Körmend, ezzel mintegy jelezve, hogy esélyt sem hagynak a mérkőzés kimenetelét illetően senkinek. Két negyed után huszonegy ponttal állt jobban a Rába-parti alakulat.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. Ekkor már kintről is érkeztek a kosarak, az OSE, bár becsülettel küzdött, nem tudott nagy ellenállást kifejteni. A záró etapra aztán mindként vezetőedző lehetőséget adott a fiatalok számára, s ekkor már az is belefért, hogy a negyedet a vendégek nyerték. Összességében azonban így is magabiztos sikert aratott a Körmend az első fordulóban.

Egis Körmend – OSE Lions 84-63 (22-10, 30-21, 19-12, 13-20)

Körmend: Turner 15/3, Edwards 3, Oroszi -, Keller 12/3, Varnado 10.
Csere: Kastrati 15/3, Taylor 14, Ferencz 11/3, Németh Á. 4, Takács K. -, Kiss M. -.

Oroszlány: Abell 13, Washington -, Zsiros 3/3, Rizvic 6, Bozsovis 14.
Csere: Mohácsi 10/3, Garamvölgyi 7/3, Demeter 6, Illés 3/3, Nshimba 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!