Pénteken rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) díjátadó gáláját. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett ünnepség első felvonásaként dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és fejezte ki örömét a 2023-as világbajnoksággal kapcsolatos pozitív fejlemények apropóján.

– Három év és kilenc hónap múlva – a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála – minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni – fogalmazott a sportért felelős államtitkár

Ezt követően Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke mondott köszönetet a magyar atlétatársadalom tagjainak, hogy az elmúlt hetekben mindvégig kulturált, sportszerű keretek között foglaltak állást a hazai rendezésű világbajnokság mellett. Deutsch Péter, a hazai szövetség stratégiai igazgatója igyekezett mindenkit megnyugtatni. – Örüljünk annak, hogy a lehetőség, megvan, megmaradt. Ez, ennek a közösségnek a sikere, legyünk büszkék arra, hogy 2023-ban világbajnokságot rendezhetünk – mondta.

A folytatásban Gyulai Márton átadta az Európai Szövetség díjait, Salamon Zoltánnak (TSC Geotech), Czeglédi Katalinnak (Békéscsabai AC) és Igaz Bálint, fizioterapeutának.

A gálán adták az év atlétáinak járó díjakat. A felnőtt férfiaknál a kalapácsvető Halász Bence érdemelte ki az elismerést, amelyet Szabó Tünde és Gyulai Miklós adott át.

– Természetesen a végére jól alakultak a dolgok és az megszépítette a mélypontokat is – adott gyorsértékelést weboldalunkak a VB-bronzérmes Halász Bence.

Németh Zsolt és Németh László az év edzőjének járó elismerést vehette át. További díjazott volt még, Gyurátz Réka, Rába Dániel, Varga Donát és Németh Zsanett is. Velük ünnepelhetett Horváth Vilmos és Békefi Miklós a Dobó SE elnöke és alelnöke és Pars Krisztián, olimpiai bajnokunk is. Szívből gratulálunk nekik és további szép sikereket kívánunk, a 2020-as évre.

Elismerésben részesültek a 2019-es év legjobb utánpótláskorú, felnőtt, és parasportolói, akiknek ünnepélyes vacsorával kedveskedtek a szervezők.

És akkor most nézzük a díjazottakat:

2019. év ifjúsági leány atlétája – Varga Gréta (Sportolj Velünk Sportegysület, edző: Tóthné Stupián Anikó),
2019. év ifjúsági fiú atlétája – Pap Márk (Ikarus BSE, edző: ifj. Tomhauser István),
2019. év junior női atlétája – Mátó Sára (ARAK Utánpótlás Akadémia, edző: Tölgyesi Előd),
2019. év junior férfi atlétája – Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft., edző: Szőke Gergő),
2019. év U23-as női atlétája – Farkas Petra (BHSE, edző: Szenczi László),
2019. év áttörése (nők) – dr. Nguyen Anasztázia (MTK Budapest),
2019. év áttörése (férfiak) – Rivasz-Tóth Norbert (Szolnoki MÁV SE),
2019. év áttörése (edzők) – Varga Lőrinc (Szolnoki MÁV SE),
2019. év paraatlétája – Ekler Luca (Magyar Testnevelési Egyetem SE, edző: Szalma László),
2019. év női atlétája – Márton Anita (Békéscsabai AC, edző: id. Eperjesi László),
2019. év férfi atlétája – Halász Bence (Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia, edző: Németh László és Németh Zsolt),
2019. év edzői – Németh László és Németh Zsolt (Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!