Jarrod Jones, aki az USA-ban született, de honosított magyar, a 2017-18-as szezon első játéknapján lett MVP.

Perl Szombathelyen született, karrierjét pedig a Falconál kezdte, így különleges kapcsolata van a BL-újonccal, akik számos meglepetést okoztak a sorozatban.

– Hogy őszinte legyek, sosem gondoltam az egyéni díjakra, csak jól akarok játszani, és minél több meccset nyerni a csapatommal! Örülök, hogy én lettem az MVP, de nem érzek nyomást emiatt. Továbbra is fókuszálnunk kell, és keményen dolgoznunk, mint eddig – mondta a játékos a championsleague.basketballnak.

 

A 24 éves magyar kosaras biztosan górcső alatt volt szerda este, amikor a Falco a Neptunas Klaipedat fogadta a D-csoportban. Ekkor a padról szállt be, és szinte azonnal sült a keze.

A parádés szerda esti meccsről bővebben ITT írtunk.

Perl 21 pontot szerzett csupán 21 perc játék alatt. 12/9-es kétpontos mutatója mellé 7 asszisztot és 5 gólpasszt jegyzett, ezzel 26-os hatékonysági indexet ért el. A Falco pedig meglepő, 97-73-as győzelmet szerzett a litván csapat ellen.

„Nagyon motiváltan érkeztem a pályára. Láttam, hogy a csapatom már remekül játszott, ezért további energiát akartam hozni a meccsbe!” – tette hozzá Perl.

„A szurkolóink mindig fantasztikus atmoszférát teremtenek, ezért minden ellenfélnek nehéz itt játszania. A második sikeres dobásom után – ami egy kicsit szerencsés is volt – éreztem, hogy jó napom lehet. Fontos volt, hogy korán ritmusba tudtam jönni.”

A magyar bajnokkal együtt Perl is idén debütál a BL-ben. Tavaly éppen lemaradt róla a Movistar Estudiantes játékosaként, a spanyol csapat a második selejtezőkörben esett el.

Azt mondják, nincs még egy olyan, mint az első! A Falco szurkolók pedig bizonyítják ezt, ugyanis Szombathely egy igazi erőddé vált, ahol a csapatuk három kényelmes győzelmet aratott.

„Otthon mindig nagy energiával, érzelemmel és agresszióval játszunk.” – nyilatkozta Zozó.

A Falco és a csodás közönségük elnyerte mindenki tiszteletét a sorozatban, de Perl óvatos, nem akarja elbízni magát a csapata továbbjutási esélyeit tekintve.

 

Jelenleg 3-4-es mérleggel áll a Falco, de olyan szoros az állás a D-csoportban, hogy 3 csapat holtversenyben második 4-3-as mérleggel, míg másik három – köztük a Falco is -, az ötödik helyért küzd.

„Elégedettek lehetünk az eddigiekkel, de még csak féltávnál vagyunk, szóval még sok mérkőzés van hátra. Bízunk magunkban, ha így folytatjuk, van esélyünk továbbjutni!” – tette hozzá az MVP.

A Falco és Perl Zoltán legközelebb december 10-én, kedd este bizonyíthat a BL-ben. Az ellenfél a Dijon elsz.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!