A Falco kedd esti BL mérkőzése több szempontból is tartogat érdekességet, hiszen a szombathelyi klub játékosai több fronton harcolnak. A pályán a francia csapattal küzdenek, azon kívül pedig két remek kisfiúnak, Dominiknak és Lackónak, akik egy ritka genetikai betegségben – DMD (Duchenne Muscular Distrofy) – szenvednek.

A felhívás kitér arra, hogy a betegség oka a distrofin gén hibája, amely folyamatos izomerő-gyengeséggel jár és a szív, valamint a légzőizmokat is érinti, amely a két legveszélyesebb terület és amelyek kulcsfontosságúak a fiúk életkilátásai szempontjából. A Raxone idebenone /150 mg-os/ gyógyszer elsődlegesen a szív és légzőizmok állapotának romlását akadályozza meg, illetve javítja azok működését, ezáltal jobb életminőséget biztosít a DMD betegek számára. A gyógyszer OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) engedéllyel rendelkezik, de állami támogatást sajnos nem kapott. Ezért, a gyógyszer finanszírozása érdekében indított a két gyermek családja adománygyűjtést, amiben most a Falco kosárlabdacsapa is szeretne segíteni.

Az Arénában kihelyezésre kerül egy gyűjtőláda, ahol a meccs előtt, alatt és után szeretettel várják azok támogatását, akik bármilyen módon szeretnének segíteni a két gyermeknek. Amennyiben személyesen nem tudnak eljönni a meccsre lehetőségük van a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületénél létrehozott elkülönített bankszámlaszámon is adakozni.

Utalási információk:
Név: Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete
Cím: 9700 Szombathely, Szelestey László út 42.
Adószám: 19896551-1-18
OTP számlaszám: 11747006-27253373
Nemzetközi bankszámlaszám: IBAN:HU 39 1174 7006 2725 3373 0000 0000 SWIFT(BIC):OTPVHUHB

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!