Ugyan a KK Zaprešić elleni továbbjutásra minimális volt az esélye az odavágó után, – és végül ez el is maradt – a Répcelaki SE tekecsapata jó teljesítménnyel, és egy remek győzelemmel búcsúzott a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől.

A 2019-20-as teke BL első fordulójának első mérkőzésén 8-0-ás vereséget szenvedett idegenben, a címvédő horvát Zaprešić otthonában a vasi együttes, így rendkívül nehéz helyzetből várhatta a csapat a szombat kora délutáni visszavágót.

A mérkőzés első sorában hazai részről Horváth Zoltán és Pintér Károly lép pályára, és míg előbbi játékos döntetlenre végzett Branko Manevvel szemben (629-629, ezzel matematikailag is eldőlt a továbbjutás), addig utóbbi jó sorozatot produkálva gyűjtötte be a csapatpontot (622-590).

A második sorban tovább robogott, és egyre magabiztosabbá vált vendéglátó, és mind ifj. Móricz Zoltán (587 fa), mind pedig a hetek óta szenzációs formát mutató Kakuk Levente (654 fa, a nap legjobbja) megnyerte a párharcát, így közel került a győzelemhez a Répcelak.

A záró körben aztán Kuslics Gergely (570 fa) ugyan vereséget szenvedett, de Vörös Milán (616 fa) hozta a pontot, így végül Kiss Zsolt edző gárdája 6,5 – 1,5 (3678-3562) arányú bravúros győzelmet aratott, és ugyan számukra ezzel lezárult a BL versenyfutás, ezt a szezont egy szép sikerrel sikerült lezárniuk.

A mérkőzés jegyzőkönyve ide kattintva elérhető.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!