A másodosztályú bajnokságok közül az északi régió küzdelmeit már boncolgattuk, most pedig a déli csoport őszi szezonját értékeljük, mert izgalmakból itt sem volt hiány.

Az első osztályból kiesőként a Vasszécseny együttese csatlakozott a déli csoport küzdelmeihez, és bizony nem is kezdték rosszul a bajnokságot, és bár most csak a 7. helyen telelnek, csupán 3 pont választja el őket a már dobogós helyen álló Körmend VSE gárdájától.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz kihívója az idei bajnokságban a megerősödött Csákánydoroszlónak, az első 11 fordulóban csupán 1 mérkőzésen vesztettek pontot (1:1-es döntetlen a Balogunyom otthonában), ám az utolsó 4 találkozóra valami kisiklott a csapatnál, és 3 döntetlen mellett egy vereséggel fejezték be az őszi szezont. Előnyük tehát már csak 2 pont az őket üldöző Szentpéterfa ellen, a két csapat egyébként a 15. fordulóban találkozott egymással, akkor nem sikerült győzni egyik gárdának sem.

A Gyöngyöshermán csapata is megtáltosodott az idei kiírásban, és a körmendiekkel azonos pontszámmal állva a 3. helyről várják a tavaszi folytatást, így akár komolyabb céljai is lehetnek az együttesnek a szezon végét tekintve, hisz az első helyezettől is csupán 3 pont választja el őket.

Gyenge formában zárta az őszt a Táplán gárdája, az utolsó 5 fordulóban nem sikerült nyerniük. Rajtuk kívül a tabella végén található meg a Viszák és a Balogunyom csapata is, előbbi 7, utóbbi – akárcsak a táplániak – 10 pontot gyűjtött az ősz során.

TABELLA
GÓLLÖVŐLISTA


A tervek szerint 2020-ban március első napján folytatódik majd a bajnokság a 16. játékkörrel, ám addig még sok edzőmeccs, és kemény felkészülési időszak vár a csapatokra. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!