Tovább folytatódik sorozatunk, melyben a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságnak őszi szezonját elemezzük, mai írásunkban pedig a két sereghajtóról, a Jánosházáról és a Csepregről számolunk be. 

Meglehetősen nehéz szezonkezdettel kellett szembenéznie a jánosháziaknak, hisz az első 6 fordulóban még pontot sem szerzett a gárda, de azt követő újabb 6 játékkör után is csupán 3 pont szerepelt a csapat neve mellett. Az utolsó három körben aztán már igyekezett belőni maga előtt a csapat az irányt: kisebb meglepetésre hazai pályán legyőzték a Körmendet egy kietlen körülmények közt lejátszott mérkőzésen, majd két vállra fektették mai írásunk másik főszereplőjét, a Csepreget.

A hírek szerint komoly erősítés várható a télen Jánosházán, amelyre szüksége is lenne a magas átlagéletkorral rendelkező csapatnak, a cél pedig egyértelműen a bennmaradás lehet, ám ahhoz az őszi mérlegnél (2 győzelem, 3 döntetlen, 10 vereség) jobbat kell produkálnia a csapatnak.

Csepregen sem zajlott éppen ideálisan az ősz, ám a nyári problémák után már az is pozitívumnak volt tekinthető, hogy a gárda vállalni tudta az indulást az első osztályban. Az együttes egész féléves teljesítményére igaz, hogy felemásan sikerült, legfőképpen a szezonkezdet, hisz a Vasvár elleni győzelem után egy súlyos celldömölki zakó következett. A csepregiek játékán leginkább az érződött, hogy nincs veszítenivalójuk, így kiszámíthatatlanok voltak, és ha jó napot fogtak ki, akkor veszélyesek tudtak lenni bárkire, melyet a Körmend ellen elért győzelmük is bizonyít. Ugyanakkor a csapatnak azért van mit helyretennie a téli szünet alatt, hisz 58 kapott és 10 rúgott góljukkal messze a leggyengébb mutatókkal rendelkeznek 15 forduló után.

Korábbi írásainkat a témával kapcsolatban ide kattintva találhatja meg. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!