Ahogy azt a napokban több portál is lehozta, a Csepregi Sportegyesület azok után, hogy a feljutás követően a 2018/19-es szezonban remekül helytállt a megyei I. osztályban, most úgy tűnik megszűnhet. 

A megyei II. osztály után az élvonalban sem vallottak szégyent. Forrás: Csepregi Sportegyesület Facebook

A helyzet egyszerű, hisz az egyébként is a legnagyobb mutyinak számító TAO-pénzek körül adódott probléma, mivel információink szerint az egyesület több tíz millió forinttal nem tudott elszámolni, így NAV végrehajtás zajlik az egyesület ellen. A játékosokat a banketten hívták be az öltözőbe, hogy közöljék a fejleményeket.

Emiatt tehát még az is előfordulhat, hogy a csapat a megyei III. osztályban indulhatna, rosszabb esetben teljesen megszűnne a csepregi futball.

A hír természetesen nagyon megrázta a játékosokat, erről a gárda csapatkapitánya, Pócza András nyilatkozott lapunknak. “Szombaton a banketten behívták a felnőtt csapatot az öltözőbe, igazából ott mondták el, hogy milyen helyzetbe került az egyesület. A hír hallatán többünknek könnybe lábadt a szeme, és nem értettük az egészet. Igazságtalanságot éreztünk, hogy a biztos bennmaradás ellenére lehet, hogy távozni kényszerülünk a megyei I-ből. Vasárnap este, kipihenve a szombati halotti tort, a felnőtt csapat játékosai és pár ifista + a felnőtt edzővel kimentünk a pályára a tribünre, ahol átbeszéltük némileg higgadtabban a folytatást illető kérdéseket.”

A keddi nap folyamán a csepregi önkormányzat közleményben hárította ugyan a felelősséget, ám a Facebookon olvasható kommentek alapján sokan hibáztatják a városvezetést a dolgok alakulása miatt.

“Felszólítjuk a Csepregi Sportegyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt, Csepreg Város Önkormányzatára tett negatív, sértő és valótlan megnyilvánulásai miatt kérjen bocsánatot, és adjon ki helyreigazítást, hiszen megalapozatlanok a közzétett állítások.” – állt a közleményben.

Az önkormányzat közleménye szerint 2014 óta 78 milló forinttal támogatták a városi sportéletet, beleértve a labdarúgást is. “Soha nem látott fejlesztésekről” írnak, felsorolásuk szerint többek között a Malomkerti Sportlétesítményben modern öntözőrendszert, új gyepszőnyeget, új korlátot és kispadokat, új pályavilágítást, térfigyelő kamerarendszert telepítettek önkormányzati szerepvállalással. Az előljárók álláspontja szerint a Csepregi SE korábbi vezetőségének sorozatos rossz döntései vezettek oda, hogy kialakul ez a szituáció.

“A banketten, amikor bejelentették, mi a helyzet, borsózott a hátunk” – mondta Steiner Zsolt az ugytudjuk.hu-nak. Pócza András után maga az edző is megerősítette, hogy a hír hallatán, hogy megszűnhet az, amiért annyit küzdöttek, többen elsírták magukat.

Az ugytudjuk.hu-n továbbá egy neve elhallgatását kérő játékos interjújából is olvashatóak részletek, amelyek szerint sosem volt felhőtlen a városvezetés és az egyesület viszonya, volt, hogy több mindent maguknak a játékosoknak kellett finanszírozni.

A havas pálya ellenére is szép létszámban készültek a csepregiek a tél során.

És, hogy miért nagyszerű csapat a csepregi? A csapatkapitány arról is beszámolt nekünk, hogy a játékosok egy fő kivételével a megyei III. osztályba is kitartanának a csapat mellett, hisz eddig is ingyen fociztak a srácok, amely ritka a megyei I. osztályban.

A helyi fiatalokból álló brigád tehát a csapategység erejével próbálja átvészelni a nehéz időszakot, biztosat azonban még senki nem tud a jövővel kapcsolatban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!