Nehéz, de nem lehetetlen feladat várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasaira. Az egyetemi bajnokságban a rendkívül agilis és jó játékra képest PTE-Petőfi SE látogatott a vasi megyeszékhelyre. A találkozó legnagyobb kérdése talán az volt, hogy a vasi alakulatnak sikerül-e megőriznie veretlenségét és ezzel a csoport első helyét is?!

Rendkívül idegesen kezdtek a csapatok, ennek meg is lett az eredménye. Közel kettő perc után született meg az első kosár. Ezt követően fej-fej mellett haladtak az együttesek, de inkább a hazai alakulat diktált. A folytatásban aztán már nemcsak a pontok termelésében, hanem a védekezésben is feljavult a SzoESE, ami láthatóan megzavarta a vendégeket.

Hiába kért időt a rivális mestere, egyre nagyobb kedvvel játszottak a szombathelyiek. Németh és Vicze pontjaival meglépett a SzoESE és a nagyszünetre már tekintélyes hazai előnnyel vonulhattak a csapatok. A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe. A PTE szenvedett, míg a túloldalon többen is rendkívül eredményesen játszottak.

Az utolsó negyedre pedig tovább nőtt a szakadék a felek között. Ekkor már a dobószázaléka is csapnivaló volt a vendég játékosoknak. A hajrára már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e a hazai együttes a 100 pontot. Erre a választ a 39. perc adta meg, amikor Németh triplából betalált, így végül 100-54 arányban, megérdemelten nyert a SzoESE

SzoESE – PTE-Petőfi SE 100-54 (22-20, 23-12, 29-10, 26-12)

SzoESE: Vicze 18/6, Németh 20/12, Körmendi 13/3, Oroszi 11, Novák 12.
Csere: Schveighoffer 9, Monek 8, Bojkovszky 7/3, Gombkötő 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

PTE legeredményesebb játékosai: Ahmed 19/3, Pontyos 17/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!