Igazi labdarúgó idő várta a szurkolókat Szolnokra, ahol a Szombathelyi Haladás vizitált. A vendég csapatot elkísérte néhány vasi szimpatizáns is a találkozóra, akik helyenként “leszurkolták” a hazai közönséget. A szombathelyiek számára minden mérkőzés kulcsfontosságú, így a Tisza-parti településen is a három pont megszerzése volt a cél.

Kezdetben tapogatózó játék folyt a pályán, egyik csapat sem mert többet kockáztatni a szükségesnél. A stabil védekezésből próbált építkezni mindkét együttes és a másikra igyekeztek erőltetni akaratukat. Ez az első negyed óra végén a Szolnoknak sikerült jobban, igaz, Verpecz munka nélkül maradt, viszont a labda folyamatosan a vendégek térfelén pattogott.

Ezt követően már a Haladás is kimerészkedett a védőzónából és több akciót próbáltak vezetni. Ez azonban csak a pontrúgásoknál mutatkozott meg, többször kellett a védőknek kritikus pillanatokban tisztázni. Ennek ellenére gól nem született az első 45 percben, a lüktető tempóra viszont nem lehetett panasza a szolnoki stadion közönségének.

A szünet után nagy elánnal rontott ellenfelének a Haladás. A kék mezesek beszorultak és a labdatartás mellett a támadások terén is vitézkedtek a zöld-fehér mezesek. Főleg a bal oldal volt aktív, több akciót is itt szervezett Jancsó és Bosnjak. Hiába erőltette akaratát ellenfelére a Haladás, nem kellett a hazaiak kapusának rettegnie, hiszen a kísérletek elkerülték a kaput.

A pálya lényegében ketté szakadt a hajrára, mert mindkét csapat a labdaszerzést követően azonnal ellentámadásba lendült. A 83. percben Kurdics járt a legközelebb a gólszerzéshez, 13 méterről leadott kísérlete a bal kapufán csattant. A győztes találat azonban a Haladás második mérkőzésén sem jött össze, így továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel a vasi csapat.

Szolnoki MÁV FC – Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Kiss B. (Farkas), Szekér, Jancsó (Szalay) – Holdampf, Tóth-Gábor, Bosnjak
Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!