A férfi másodosztályú bajnokságot nem kezdte jól a SzoESE, több alkalommal nem tudtak megfelelő összeállításban pályára lépni, így nem várt vereségekbe is beleszaladtak. Hogy a csorbát kiköszörüljék, ahhoz első lépcsőfokként a Dombóvár együttesét kellett volna legyőznie Kéri Péter tanítványainak. Ez viszont nehéz feladatnak ígérkezett.

Nem kezdett jól a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Eleinte még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán az 5. percben állva hagyta ellenfelét a Dombóvár. Hadnagy Bence kosaraival gyorsan megléptek a vendégek, míg a hazaiak támadásban és védekezésben is adósak voltak a jó játékkal. Kéri Péter időkéréssel és cserékkel próbálta felrázni csapatát.

Ez csak a második negyed közepén érte el a megfelelő hatásfokot. Addig a vendégek akarata érvényesült, viszont először a pontszerzés terén lépte át saját árnyékát a SzoESE. Oroszi kapta el a fonalat és pontjaival előbb beérte ellenfelét a szombathelyi együttes, majd a vezetést is átvette. A feljavult védekezésnek köszönhetően pedig hét ponttal állt jobban nagyszünetben ellenfelénél a vasi alakulat.

Szünet után kapkodva kezdtek a csapatok. A nagy rohanásból a SzoESE jött ki jobban és máris 10 pont fölé nőtt a különbség. Ebben a periódusban Mészáros Máté kosaraira építhetett a házigazda. Az utolsó játékrész kezdetéig meg is őrizte nehezen megszerzett előnyét Kéri Péter együttese, pedig a vendégek mindent megtettek a felzárkózásért.

Egy utolsó nagy rohammal nyitotta a negyedik negyedet a Dombóvár. Vértes vezetésével gyorsan apadni kezdett a vasi előny, ekkor azonban időt kért, majd cserélt egyet a hazaiak mestere. A hajrára aztán elkészült erejével a vendég csapat, így megérdemelt győzelmet aratott a SzoESE, amely a döcögős kezdés után magabiztos sikerrel vette az akadályt.

SzoESE – Dombóvár 66-51 (10-14, 22-11, 14-12, 20-14)

SzoESE: Horváth 5/3, Vicze 9/6, Mészáros 14/3, Oroszi 16/3, Schveighoffer 5/3
Csere: Novák 7/3, Monek 6/6, Németh 4, Bojkovszky -, Gábor -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!