A Szombathelyi Sportiskola és Sportközpont Nonprofit Kft. csütörtök esti Sportolói Jutalmazási Ünnepségén – a 2019 évben elért eredmények alapján – a Sportiskola legjobb sportolóit és edzőit köszöntötték. Városunk sportért felelős alpolgármestere azonban a szülők legalább annyira fontos szerepét sem felejtette el megemlíteni.

– A sport mindenre megtanít, mi pedig hozzászoktunk a győzelmekhez – fogalmazott köszöntője elején dr. Horváth Attila, aki ezután a szülőkhöz szólt, illetve arra szólított fel, hogy a sportolók tapssal köszönjék meg a szülőknek a támogatást.

A legfontosabb, hogy mindent megtegyetek azért, hogy továbbra is ilyen szinten sportolhassatok. A város vállalja, hogy mindent megtesz, hogy az edzők és a felelős szülők is sokkal boldogabb Szombathely építésében vehessenek részt – tette hozzá az alpolgármester.

Ezt követően színvonalas zeneszám, a Nagy Lajos Gimnázium gitárduója szórakoztatott, majd a sportiskolában korábban nevelkedett, mára már felnőtt és sikert sikerre halmozó sportolókról, illetve versenyeeredményeikről szóló kisfilmet mutattak be.

Boros András, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. vezetoje beszédében elmondta, hogy büszkék minden sportolójukra, majd azt is megfogalmazta, mi a siker titka- –  Nem feladni, dolgozni rendületlenül és imádni, amit teszünk, a kemény munka pedig eredményt hoz – mondta és hozzátette, hogy tavaly országos bajnokságokon vagy nemzetközi versenyeken 53 1-3. helyezést szereztek a szombathelyi sportiskolások. Ezután minden szakosztályt külön is értékelt, majd díjátadás következett.

Az asztalitenisz szakosztály sportolói közül ezüstplakettet kapott Molnár Liza, Poór Balázs és Gergely Márk.

A díjakat az alpolgármester és Leidli Géza a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője adták át.

 

Az atlétika szakosztály sprint-ugró csoportjából Standi Laura, Foki Laura és Iker Natália, míg a dobó csoportból Pilinszky Dóra, Szabó Ármin, Viszkeleti Villő, Bödei Enikő, Laczó Zoltán és Varga Benjámin kapott ezüstplakettet.

 

 

A korcsolya szakosztály legjobbjai közül Szélinger Benjámin, Sipos János, Bödei Bálint, mercs Abigél, Mayer Máton ezüsplakettet, míg Zsankó Petra arany plakettet vehetett át.

A kosárlabda szakosztály esetében bronzplakettet Horváth Roland, Durázi Levente, Fonyó Botond, Sándor Péter Barnabás, Varga Ádám, Varga Boldizsár, Szikszai Ádám, Németh Bálint, Kovács Levente, Horváth Ádám, Büki Lóránt, Horváth Zsófia, Hauer Fanni, Keal Anni, Hegyi Sára, Jakubovics Eszter, Sándor Anna, Koltay Dorottya kapott.

A röplabda szakosztálynál ezüst plakettet vehetett át Gergácz Olga és Szakály Stefánia.

A sakkozóknál bronzplakettet érdemelt ki Vilics Hanna, Szarka Tibor, Porpáczy Márton és Bárdics Márkó. Aranyplakettet Borhy Marcell vehetett át.

A tenisz szakosztály sportolói közül bronz plakettet kapott Jászberényi Ádám, Neuvirth Dávid, Neuvirth Hanna és Sipőcz Réka.

A torna szakosztálynál sportolók közül bronzplakettet érdemelt ki Tüzes Hanna, Barcsánics Viola, Molnár Georgina, Kovács Regina, ezüsplakettet Vöcsei Adél Zsófia, Szatarcsek Csillag Rubina, Kocsis Kora, Rajnai Regina, Németh Viola, Borbás Maja és Maráczi Fruzsina, aranyplakettet pedig Horváth Emma vehetett át.

Az úszó szakosztály tagjai közül bronzplakettet vehetett át Bercse Bence, Papp Kristóf, Svélecz Benjámin, Stéger Gellért és Lehotay Nándor. Ezüstplakettet Horváth Emma Sára, Bozsodi Máté, Devanzo Nicol, Kalmár Laura, Kalmár Alíz, aranyplakettet pdig Gyürüs Hanna.

Az ünnepségen a szakosztályok sportolóit nevelő edzők is elismerésben részesültek.

 

 

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!