A spanyol labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a listavezető FC Barcelona látogatott a Santiago Bernabeu stadionba, hogy megmérkőzzön az ősi rivális, Real Madrid gárdájával, a találkozón végül 2:0-ás hazai győzelem született, amellyel a madridiak átvették a vezetést a tabellán a katalánoktól. 

Az első félidőben mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, főleg a gránátvörös-kékek voltak nagyon aktívak, de nagyon látványos volt, hogy Messire próbálnak játszani a vendégek, másban nem igazán volt benne a váratlan húzás lehetősége, ám így is akadtak ziccerei a katalánoknak, amelyekkel nem sikerült élniük.

A második etapra aztán összekapta magát a hazai együttes, és a félidő közepétől igyekezett nagy nyomást gyakorolni a Barcelonára, amely a 71. percben Vinícius Junior révén eredményezett gólt, megpattanó lövése Ter Stegen mellett utat talált a kapuba. A katalánok ugyan igyekeztek cserékkel frissíteni, ám újabb gólt a madridiak cseréje szerzett: a 92. percben Mariano döntötte el a találkozó végkimenetelét.

„Nagyon örülök Vinícius góljának. Nagyon keményen dolgozott az utóbbi hetekben, hogy visszakerüljön a kezdőcsapatba, megérdemelte, hogy betaláljon. Fantasztikus, hogy eredményes tudott lenni egy nagy rivális ellen” – értékelt Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője.

„Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban már nem. A Real dinamikusabban futballozott, nem tudtunk ehhez alkalmazkodni. Gyorsan akartunk mozgatni a labdát, de jól védekeztek, nem engedték. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de a bajnokságnak még nincs vége, hosszú még az út” – így Quique Setién, a Barcelona mestere.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!