Már kijelenthető, hogy a darts kitört a füstös kocsmák világából és az egyik legnépszerűbb sportággá vált. A nagy, nemzetközi seregszemlét minden ország közvetíti a szurkolók legnagyobb örömére. Ezt a folyamatosan növekvő érdeklődést érezheti a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület is, ahová egyre több játékos csatlakozik.

A vasi klub egyik fő területét az utánpótlásképzés, nevelés adja és jól mutatja a műhelyben folyó remek munkát, hogy folyamatosan szállítják a fiatalok is a jó eredményeket. Legutóbb a Steel Up Országos Bajnokságon vettek részt az SZDCSE utánpótláskorú játékosai az erőpróbán. Négy dartsozó, három korcsoportban mérettette meg magát.

Az ifjúsági mezőnyben Hadba Bálint és Moór Erik ragadott nyilat és nem is okoztak csalódást. A nehéz csoportjukból mindketten továbbjutottak, majd az egyenes kiesési szakaszban búcsúztak a küzdelmektől. A serdülők között Marton Olivér bizonyított. A tehetséges játékos egészen az elődöntőig menetelt, ahol vereséget szenvedett, de szépen csillog a bronzérem is.

Ráadásul a tavalyi esztendőben több fordulót kényszerült kihagyni, de ez a szereplés jó alapja lehet a 2020-as évnek. Csak úgy, mint Csóka Dánielnek, aki a 2019-ben a gyermek korcsoportban bajnok volt. Ezúttal is kiváló formával rukkolt ki, így nem bejutott a döntőbe, ahol csak egy hajszállal volt jobb az ellenfele. Ennek ellenére az ezüstérem bíztató jel a jövőre nézve.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!